Ексклюзиви
вівторок, 29 грудня 2020 17:09

"Новорічну ніч зустрічаю на сцені". Українські артисти розповіли, як відзначають зимові свята
6

Зірки українського шоу-бізнесу поділилися традиціями святкування Нового року та Різдва. Артисти розповіли, що новорічні свята вони мають відзначати в сімейному колі.

Співачка Tarabarova зустрічає Новий рік на сцені, але 1 січня зустрічається з сім'єю.

"Новий рік для мене - це сімейне свято. 1 січня наша сім'я сідає за святковий стіл. У нас він особливий - рибний: на столі обов`язково повинна бути фарширована щука. А в будинку - велика сосна, яку приносить тато і вона стоїть до весни", - розповіла артистка.

Виконавець Роман Скорпіон зазначив, що для нього Різдво - це родинне свято. Також він поділився спогадами з дитинства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які гонорари матимуть зірки в новорічну ніч

"Це почуття радості, сімейного затишку, спокою, стан душевної теплоти. І це єдине свято, коли у мене немає корпоративів і його можна провести з родиною. Традиційно ще з дитинства на Святвечір ми готуємо 12 страв і обов'язково головною стравою є кутя, яку робила моя мама. Коли мами не стало, місія господині лягла на сестру, вона знає, що я дуже люблю голубці з картоплею і білими грибами. Ця страва для мене номер 1, тому завжди готує її. А ще ми колядуємо, хоча коли були малими - це було ціле дійство. Після вечері одягались тепло, бігали по сусідах і під вікном колядували. Кожен мав свою територію і там колядував, а нам за це платили по 25 коп., а 50 коп. давали багаті. Новорічну ніч я завжди зустрічаю на сцені і це круто, коли усі піднімають бокали і кричать "З Новим роком", - згадує Скорпіон.

Артистка Navka сказала, що Різдво - це її улюблене свято.

"Ні День народження, ні День закоханих, ні навіть Великдень не розпалюють у мені таке тепло та приємні дитячі спогади. Саме тому у мене є декілька традицій святкування цих свят. Наш різдвяний стіл зазвичай складається з 12 пісних страв. Колись ми клали під скатертину сіно, бо це давній звичай. Сіно обіцяє, що у новому році в оселі пануватиме достаток. Окрім традицій святкового столу, у нас є ще одна. Одразу після застілля, ми садимо в машину дітей та возимо їх до рідних на колядування. Дотримуємось її вже багато років", - поділилася співачка.

Ivan Navi розповів, як відзначає новорічні свята
Фото: надане піар-агентом артиста
Роман Скорпіон розповів, як відзначає новорічні свята
Vaha розповів, як відзначає новорічні свята
Navka розповіла, як відзначає новорічні свята
Tarabarova розповіла, як відзначає новорічні свята

Співак Ivan Navi теж зауважив, що Різдво для нього сімейне свято.

"Як правило, святкую Новий рік на сцені. На Різдво традиційно всією родиною ми з'їжджаємось у місто Жовква, що біля Львова. Започаткували цю традицію 3 брати, 1 з яких був мій дідусь. Моя родина дуже співоча, тож завжди колядували, грали на акордеоні. Коли мені виповнилось 12 років, я теж навчився грати на цьому музичному інструменті і з того часу завжди беру акордеон з собою на свята. Це вже теж стало традицією", - каже артист.

Виконавиця Yatsuta розповіла, що її улюбленим днем у році є Новий рік.

"Це справжнє сімейне свято. Завжди з нетерпінням чекаю 31 грудня, адже я все ще як дитина в очікуванні дива у новорічну ніч. Ми завжди збираємося великою сім'єю вдома: дорослі приносять свої "коронні" страви, а дітки тим часом граються. Чекаємо у гості Діда Мороза з подарунками. Також однією з традицій зустрічі Нового Року є запуск салютів. Це завжди заворожує не тільки дітей, а і дорослих. Незважаючи на те, що ми завжди святкуємо Новий рік вдома, ми все одно обираємо собі найкрасивіші вбрання, робимо зачіски, макіяж, щоб у новому році завжди бути красивими і щасливими", - поділилася співачка.

Артист Vaha зазначив, що полюбляє застілля на новорічні свята.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це найдивовижніший момент року". Актор Полупан поділився здобутками 2020-го

"Професія артиста вимагає від тебе жертв, тому останні 6-7 років я зустрічав Новий рік на корпоративах. У нас, як у грузин, є одна з головних традицій – приготування козинаків. Ще на столі обов'язково повинно бути домашнє грузинське вино. Ми полюбляємо застілля, бо у нас є певна черговість тостів. Перший тост завжди говорить старший у родині – мій тато. А ще наші застілля завжди закінчуються піснями, бо любимо співати. У нас в Грузії є одна чудесна традиція. Є таке поняття , як меквле – людина, яка заходить у дім перша після початку Нового року (00:00). Якщо до тебе в гості зайде людина, позитивно налаштована до твоєї родини, то рік буде добрим. Важливо, щоб гість приходив в будинок з якимось смаколиком: тоді рік буде солодким", - каже співак.

Ведучий Олександр Педан поділився спогадами про найгірший Новий рік. Він зауважив, що раніше часто працював у новорічну ніч.

Зараз ви читаєте новину «"Новорічну ніч зустрічаю на сцені". Українські артисти розповіли, як відзначають зимові свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути