вівторок, 09 листопада 2010 17:46

На ART-Kyiv гості пили горілку і розглядали приватні картини (ФОТО)
14

Олександр Ройтбурд. Лісна німфа за Кранахом. З приватної колекції Наталії Заболотної
Арсен Савадов. Соломинка. З приватної колекції Вікторії Тігіпко
Максим Мамсиков. Тріумф волі. З приватної колекції Ольги Козловської
Василь Цаголов. Кого боїться Герст. З приватної колекції Ольги Козловської
Олександр Ройтбурд. Гейші в сосновому лісі. З приватної колекції Світлани та Володимира Грановських.

У столичному Мистецькому Арсеналі відкрився п'ятий міжнародний ярмарок ART-Kyiv contemporary-2010. На подію завітали нардеп Олег Ляшко, дружина віце-прем'єра Вікторія Тігіпко, телеведучий Микола Вересень, письменник Олесь Подерев'янський і співак та галерист Павло Гудімов. Також очікували на прибуття президента Віктора Януковича, але він не приїхав. Гостей частували шампанським та горілкою від спонсорів.

"Ми всі втомилися, тому що довго готувалися до відкриття. За три місяці я відвідала 10 країн. Таємно фотографувала системи вентиляції, опалення кращих світових музеїв. Необхідні були нелюдські зусилля, щоб обігріти галереї Арсеналу. Тут навіть у серпні було прохолодно. Те, що вже зроблено - це маленька перемога", - розповіла директор Мистецького Арсеналу Наталія Заболотна про підготовку до арт-ярмарку.

На ART-Kyiv приїхав один з основоположників стріт-арту - швейцарський художник Гаральд Негелі, а також світові зірки вуличного мистецтва - Zevs (Франція) і Incubus project і Spy (Росія). Український стріт-арт та інсталяції показали Гомер, Жанна Кадирова, Гамлет Зіньковський, Володимир Кузнєцов, Микита Кадан і "Група предметів".

Цьогорічний арт-ярмарок поєднав творчість вулиці із галерейним мистецтвом.

Глядачам представили роботи сучасних художників з колекцій 33 українських і зарубіжних галерей. Також виставили роботи з приватних колекцій Ігоря Воронова, Вікторії Тігіпко, Дмитра Андрієвського та інших.

"Я не колекціонер. Маю не так багато картин і вони в мене просто висять вдома. Для себе купую ті, які мені подобаються. На Арт-Київ надала три картини. Це була ініціатива Арсеналу, від якої я не могла відмовитись. Така нормальна традиція - по всьому світу збирають роботи з приватних колекцій, організовують виставки", - сказала Вікторія Тігіпко.

Церемонію відкриття ART-Kyiv contemporarу-2010 відвідало більше 3 тисяч людей.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На ART-Kyiv гості пили горілку і розглядали приватні картини (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути