вівторок, 17 травня 2011 14:53

Літак з українськими зірками поламався при злеті
7

Фото: Фото надане PR-агенцією "M-PRESS"

Учасниці конкурсу Miss Blonde Ukraine та ще 150 українців, які п'ятого травня вилітали із аеропорту Хургади в Бориспіль, мало не згоріли в літаку. Авіаперевізником виступила компанія "WINDROSE".

"Наш рейс спочатку затримали на годину. Потім, коли вже літак вирулив на злітну смугу і почав набирати швидкість, не зміг злетіти. Почувся шалений скрегіт з боку двигунів, а в салон просочився запах керосину. Літак зупинився. Народ почав панікувати. Хто був п'яний, той сміявся, але всі тверезомислячі люди почали нервувати. Нас протримали в салоні ще з годину. І тут виходять стюарти і таким не дуже натхненним голосом кажуть: "А зараз наш екіпаж зробить ще одну спробу злетіти". І знову та сама ситуаці: скрегіт в двигунах і запах керосину в салоні. Літак знову зупинився. Позаду мене сиділа жіночка, яка почала плакати", - розповіла співачка Оксана Vояж.

Після другої невдалої спроби злетіти людей таки випустили з салону літака.

"Через півгодини до нас підходять стюарти і кажуть, що полетіла якась запчастина в двигуні і її треба чекати аж із Лівану. Тоді ми стали просити, щоб за нами з Києва прислали нормальний літак. Народ почав кіпішувати. І тут двоє людей розповідають, що два тижні тому летіли тим самим літаком і він злетів із Борисполя тільки за п'ятим разом. І то покружляв над аеропортом і сів назад", - зауважила співачка.

Через годину людям знову запропонували сісти на той самий літак.

"Ми сказали, що сядемо тільки тоді, як капітан вийде і скаже, що із судном все гаразд. Але ніхто не прийшов. І ми зрозуміли, що там не все так гладко. Хоча були люди, які хотіли їхати. Наприклад, двоє 80-річних людей. То їм всі казали: "Вам все одно, бо вам втрачати нічого. А ми молоді і в нас є сім'ї", - розповіла Оксана Vояж.

Українські туристи змогли вилетіти тільки о восьмій ранку наступного дня.

"Коли ми знову побачили той самий літак, то були просто в шоці. Але до нас вийшов капітан і сказав, що він також не самовбивця, із літаком все гаразд. Лише тоді люди зайшли на борт. Я у своєму житті ніколи не читала стільки молитов, як тоді. "Отче наш" я прочитала разів з п'ятдесят. А моя подружка увесь політ читала Біблію. Ще один пасажир, наш оператор, ще з Хургади подзвонив в монастир, де всі молилися за нас цілу ніч. Ми долетіли тільки дякуючи Богу", - підкреслила Оксана.

Серед пасажирів були шоумен Дмитро Коляденко та телеведучий Олексій Дівєєв-Церковний.

В авіакомпанії "WINDROSE" кажуть, що рейс затримали на 14 годин через технічні несправності в двигунах.

"Літак полагодили раніше, але за вимогами безпеки екіпажу необхідно відпочити 2-3 години. Безпека пасажирів для нас перед усім. Але якщо пілот не випускав пасажирів після першого невдалого зльоту, то це виключно його рішення. Значить, для пасажирів не було жодної небезпеки. Бо літак ніколи не злетить, якщо матиме бодай найменшу поломку. А поки лагодили двигун, туроператор "TEZ-TOUR" розмістив туристів в готелі. Те, що вони не захотіли йти в готель, то це не наша провина", - зауважив спеціаліст відділу реклами та піару "WINDROSE" Олексій Векла.

Зараз ви читаєте новину «Літак з українськими зірками поламався при злеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути