середа, 30 листопада 2011 09:27

Лікаря Джексона посадили на чотири роки

Лікаря Джексона посадили на чотири роки

Особистого лікаря Майкла Джексона Конрада Мюррея засудили до чотирьох років позбавлення волі. Раніше судом присяжних Мюррей був визнаний винним у ненавмисному вбивстві.

Лікар Мюррей, який не заперечує того, що давав невеликі дози сильнодіючого снодійного пропофолу Джексону, заявляв, що не вважає себе винним у ненавмисному вбивстві. Тепер він позбудеться ліцензії на лікарську діяльність, яку прокуратура припинила раніше. Лікар заявляє, що Майкл Джексон самостійно вколов собі ліки, коли Мюррей ненадовго вийшов зі спальні співака.

Минулого тижня суд присяжних одноголосно визнав Конрада Мюррея винним у смерті музиканта і обвинувачення запросило для медика максимально можливе покарання - чотири роки в'язниці і великий штраф. Адвокати лікаря наполягали, щоб їхній підопічний відбувся умовним терміном. До суду Лос-Анджелеса також надійшов лист від матері Мюррея, яка просила суд бути поблажливими до свого сина. Раш написала, що добре серце Мюррея і його нескінченне співчуття до Джексона "призвели до трагічної помилки".

При цьому мати Майкла Джексона Кетрін заявила, що домагатиметься для Мюррея максимально можливого покарання. Втім, жінка заявила в суді, що не вірить у навмисність дій лікаря.

"Він намагався допомогти моєму синові, але в нього нічого не вийшло", - сказала Кетрін Джексон.

Конрад Мюррей очікував вироку під вартою. Під час слідства лікарю надходило безліч погроз від шанувальників Майкла Джексона, тому влада вирішила, що за гратами обвинуваченому буде безпечніше, ніж на волі. Також з міркувань безпеки Конрада Мюррея тримали в одиночній камері.

Поп-король Майкл Джексон помер 25 червня 2009 року від зупинки серця, викликаної передозуванням сильнодіючих препаратів. Звинувачення в особі прокуратури інкримінувало Мюррею професійну недбалість, зволікання з викликом швидкої, приховування від лікарів факту регулярних ін'єкцій співакові сильнодіючого препарату пропофол. Даний препарат призначений для наркозу і повинен вводитися досвідченим анестезіологом з асистентами, в лікарняному стаціонарі при наявності обладнання для виведення пацієнта зі стану коми. Мюррей знехтував усіма цими вимогами.

Зараз ви читаєте новину «Лікаря Джексона посадили на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути