понеділок, 06 вересня 2021 19:47

Казали, через перебитий ніс доведеться забути про кіно: маловідомі факти з життя Бельмондо
5

Французький актор Жан-Поль Бельмондо помер сьогодні на 89-му році. Він зіграв близько 100 ролей у кіно й 40 - у театрі. А популярність здобув завдяки ролі у фільмі "На останньому подиху".

Gazeta.ua зібрала найцікавіші факти з життя легендарного актора.

Народився 9 квітня 1933 року в творчій родині у французькій комуні Неї-сюр-Сен. Його батько був скульптором, а мати - художницею. Бельмондо часто позував татові, коли він створював купідонів. Статуї у вигляді янголів із обличчям актора можна й сьогодні побачити на фонтанах у Парижі.

В юності Бельмондо постійно влаштовував бійки. За хуліганство його тричі виключали зі шкіл. Згодом він зайнявся спортом. У 18 років став чемпіоном Парижа з боксу в напівсередній вазі. Увійшов до збірної Франції. Бельмондо настільки захопився боксом, що замислювався про спортивну кар'єру. Але все ж вирішив стати актором.

Спортивне минуле знадобилося акторові: усі трюки в фільмах він виконував самостійно до 52 років. Тоді стався нещасний випадок під час зйомок "Пограбування": Бельмондо зірвався з висоти і отримав серйозну травму спини. Актор часто грав у бойовиках, але напередодні 60-річчя заявив: "Я не хочу бути дідом французького кіно, який літає. Утомився від злочинців і поліцейських".

Закінчив Вищу національну консерваторію драматичного мистецтва. Його викладачі казали, що з такою зовнішністю Бельмондо може грати лише негідників, а не героїв-коханців. Раніше під час одного з поєдинків актору зламали ніс, і через це йому стверджували, що про кінематограф можна забути.

Французький актор Жан-Поль Бельмондо зіграв близько 100 ролей у кіно й 40 - у театрі
Фото: Reuters
Бельмондо завжди користувався успіхом у жінок як на знімальному майданчику, так і за його межами
Спортивне минуле знадобилося акторові: усі трюки в фільмах він виконував самостійно до 52 років
Бельмондо завжди користувався успіхом у жінок як на знімальному майданчику, так і за його межами
Французький актор Жан-Поль Бельмондо зіграв близько 100 ролей у кіно й 40 - у театрі

Розпочав кар'єру з театральної сцени, де працював кілька років. Дебютував на екрані в 1957 році: тоді зіграв роль у фільмі "Мольєр". Здобув славу після роботи над картиною "На останньому подиху".

На піку популярності Бельмондо повернувся в театр. Він зіграв головну роль у виставі "Кін, або Геній і безпутність" і виходив на сцену 300 разів з аншлагами.

У 62 роки Бельмондо переніс інсульт, а через шість років - повторний. Після цього актор не міг працювати і був змушений піти з кіно. Але в 2008 році вийшов фільм "Людина і його собака", в якому Бельмондо зіграв головну роль, чим приємно вразив шанувальників.

Бельмондо завжди користувався успіхом у жінок як на знімальному майданчику, так і за його межами. У нього були романи з акторками Урсулою Андресс і Софі Лорен, співачкою Катрін Денев, моделлю Барбарою Гандольфі та іншими.

"Інтерес до жіночої статі я відчув у шість років. Коли батькові позувала наша симпатична покоївка Жаннет, у нас з братом тут же з'являлося безліч питань, з якими ми бігли до нього в майстерню", - зізнавався актор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Минає 80 років з дня народження Богдана Ступки

Був одружений офіційно двічі. Але сам Бельмондо без сорому казав, що "короткочасних інтриг було кілька сотень". Мав четверо дітей. Старша донька Патриція загинула під час пожежі в 1994 році. Молодша донька Стелла з'явилася на світ, коли Бельмондо було вже 70 років.

Сьогодні, 6 вересня, французький актор Жан-Поль Бельмондо помер у своєму будинку в Парижі. Його не стало у 88 років.

Зараз ви читаєте новину «Казали, через перебитий ніс доведеться забути про кіно: маловідомі факти з життя Бельмондо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути