середа, 19 грудня 2018 16:28

Христина Соловій виступить разом з найшвидшим піаністом планети Любомиром Мельником

Автор: Прес-служба
  Любомир Мельник вирушив у світовий тур
Любомир Мельник вирушив у світовий тур

20 грудня у Палаці культури КПІ відбудеться концерт найшвидшого піаніста планети Любомира Мельника в рамках світового туру на честь 70-річчя. Спеціальним гостем концерту стане українська співачка Христина Соловій, разом з якою Любомир випустив акустичну версію її синглу "Fortepiano".

"Наша перша зустріч була дуже емоційною. Я одразу відчула, що Любомир – легендарна особистість, - каже Христина Соловій. – Ми багато говорили про класичну музику і маємо однакові почуття до творів Шуберта, Шопена і Моцарта. Ми обоє переконані, що наша музика, будучи кардинально різного жанру, сягає коренів українського народного мелосу. Живий виступ – це завжди нові емоції, тому впевнена, що під час виступу народиться нова версія "Fortepiano"

Любомир Мельник приїжджає до Києва в рамках світового туру. В рідній Україні вже дав аншлагові концерти в Івано-Франківську, Тернополі, Чернівцях, Черкасах, Запоріжжі, Дніпрі, Одесі, Львові, Луцьку, Чернігові, Сумах і Харкові. У Києві прихильників його творчості очікує унікальний 3-годинний творчий вечір та розширена концертна програма. До речі, в столиці маестро виступить саме на свій День Народження – 20 грудня!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найшвидший піаніст світу їде в тур по Україні

Любомир Мельник – музикант світового рівня і піонер Continuous Piano Music! Про нього пише BBC, "The Gardian", безліч інших медіа, а також у захваті знаменитий німецький композитор, піаніст-неокласик Нільс Фрам. Любомир віртуозно використовує швидкі та складні шаблони нот, що формують обертони, які створюють красиву композицію та незвичне звучання. Сам Любомир наголошує, що Continuous music – це істинний голос фортепіано. Оскільки класична музика відображає красу композиції, а не красу інструменту. В той час як continuous розкриває істинне звучання фортепіано. Тому виступи Любомира – унікальний досвід для слухача, який залишає приємний медитативний ефект, очищає і розкриває фортепіанну музику по-новому.

У свої майже сімдесят Любомир Мельник є автором понад 100 творів, видав понад 20 альбомів. А вже 7 грудня піонер "безперервної музики" та буквальна сила природи Любомир Мельник випустив свій новий альбом "Fallen Trees" на лейблі Erased Tapes. П'ять частин, 20-хвилинних "Fallen Trees" - один з найбільш амбітних і вимогливих творів, які він коли-небудь створив. Каскади нот, каньйонів та річок звуку: тут є щось про музику Любомира Мельника, яка найдивовижніше показує нам природний світ. У "Fallen Trees" зв'язок з навколишнім середовищем триває, беручи свій сигнал з довгої залізничної мандрівки через Європу.

Любомир Мельник – відомий композитор і піаніст українського походження. Музикант отримав визнання завдяки тому, що розробив унікальну мову для фортепіано і є піонером Continuous music, названу на честь принципу збереження безперервного потоку звуку. Окрім цього, Мельник найшвидший піаніст у світі і може грати 19,5 нот в секунду кожною рукою. При цьому фізично можна встигнути зіграти максимум 13-14 нот в секунду.

Зараз ви читаєте новину «Христина Соловій виступить разом з найшвидшим піаністом планети Любомиром Мельником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути