вівторок, 13 листопада 2018 11:57

Фільммейкер з Нью-Йорка створив містичний хоррор за мотивами пісні DakhaBrakha
10

Анімаційній хоррор “Монах” знятий за мотивами пісні DakhaBrakha
Фото: прес-служба
Анімаційній хоррор “Монах” знятий за мотивами пісні DakhaBrakha
Режисер Олександр Даниленко
Анімаційній хоррор “Монах” знятий за мотивами пісні DakhaBrakha
Анімаційній хоррор “Монах” знятий за мотивами пісні DakhaBrakha

Фільммейкер з Нью-Йорка Олександр Даниленко презентує анімаційній хоррор - "Монах", за мотивами пісні гурту DakhaBrakha. Це вже друга колаборація художника та гурту. П'ять років тому Даниленко екранізував пісню DakhaBrakha - "Карпатський реп". Тоді Олександр підняв болючу тему - полювання на супергероїв. Сьогодні - тема моральності та церкви.

Ідею створення "Монаха" режисер виношував майже два роки, а реалізував її за три місяці.

"Цікаво, що народна пісня–першоджерело "Монаху" була весела та жартівлива. DakhaBrakha зробили її серйозною та тривожною. А я вирішив посилити цей ефект, додавши драми та містики. Для мене головною темою стало сприйняття правди та неправди. Метаморфоза моралі. Це історія не тільки про монаха, а про будь-яку людину, на чию долю випадають надмірні вимоги та моральні сподівання", - поділився Даниленко.

Автор: прес-служба
  Анімаційній хоррор “Монах” знятий за мотивами пісні DakhaBrakha
Анімаційній хоррор “Монах” знятий за мотивами пісні DakhaBrakha

Митець особливо наголошує на важливих деталях, які червоною ниткою проходять через сюжетну лінію "Монаху". Вінок, що символізує дівоцьку красу, з'являється на голові чарівної дівчини, що заволоділа серцем монаха. Потім як закладка в його молитовнику. Ті ж самі квіти з вінка ростуть на могилі дівчини, як згадка про нещодавні події.

"Очі монаха завжди приховані, тому його емоції транслюються через його вчинки, рухи та візуальні алегорії. Мені не хотілось аби глядач ототожнював себе з кимось з персонажів, бо тут якраз важливий погляд з усіх перспектив, - додає режисер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі опублікували трейлер нового фільму про покемонів

- В проекті я намагався відійти від конкретної конфесії, тому що подібні події можуть відбуватися у будь-якому канонічному середовищі. Самі люди є джерелом зла й несправедливості, а церква - ідеальною платформою реалізації гріхів. Це делікатна тема, якраз тому її треба висвітлювати з різних кутів.

В дитинстві мені доводилося ходити у недільну школу, на службу, дотримуватися посту. З того часу назбиралось багато питань. Достатньо фанатичних людей оточувало мене, і я бачив куди це їх приводило. Бачив руйнівну силу ідей, зведених до абсолюту та різницю в поведінці окремої людини та натовпу. Тому я готовий, що хтось побачить мою роботу суто чорно білою, а хтось помітить відтінки сірого".

Проти російського актора Леоніда Ярмольника Міністерство культури України ввело санкції. Тому державне агентство України з питань кіно додало в список заборонених фільмів "Кохання у великому місті-2".

Зараз ви читаєте новину «Фільммейкер з Нью-Йорка створив містичний хоррор за мотивами пісні DakhaBrakha». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути