середа, 07 грудня 2011 17:14

Через помилку в Facebook приховані фото Цукерберга потрапили в Інтернет
9

Фото: Фото: Facebook

Кілька "закритих" фотографій засновника і керівника Facebook Марка Цукерберга потрапили у відкритий доступ через збій налаштувань приватності соціальної мережі. Постраждали й інші користувачі. Неприємність, за словами адміністраторів Facebook, сталася через помилку, яка була результатом чергового оновлення програмного коду Facebook.

На більшості знімків, які потрапили в мережу, зображені сам 27-річний мільярдер і його подруга Прісцилла Чан під час останнього Дня Подяки в США, повідомляє британська газета The Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цукерберг очолив рейтинг найгірше одягнених мешканців Кремнієвої долини

Одні фото демонструють затишну атмосферу в особняку мільярдера і дружні вечірки з підняттям тостів, інші показують, як Марк проводить час зі своєю нареченою і грає з собакою. На іншій фотографії Цукерберг, який недавно заявив, що вживає в їжу м'ясо тільки тих тварин, яких убив особисто, готує традиційну святкову індичку.

Уразливість, виявлена ??невідомими користувачами, стала можливою через сервіс Facebook, який дозволяє адміністраторам знаходити порнографічні та протизаконні матеріали. Однак, як з'ясувалось, за допомогою ряду не надто складних маніпуляцій можна отримати доступ до чужих приватних даних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сервери Facebook будуть охолоджуватись у Лапландії

Після появи в Мережі фото Цукерберга, який готує святкову індичку, журналісти з'ясували, що ще 27 листопада один з анонімних учасників форуму Bodybuilding.com опублікував покрокові інструкції щодо того, як отримати доступ до фотографій учасників Facebook, навіть якщо фото були відзначені як приватні.

Усе виявилось досить просто: користувач, що скаржиться на непристойний контент, натиснувши на кнопку "Поскаржитись / Блокувати", отримує можливість вибирати з усіх фотографій користувача, світлину, яка нібито порушує правила сайту. Після цього доступ до закритих фотографій користувача відкривався без його згоди або відома.

Зараз ви читаєте новину «Через помилку в Facebook приховані фото Цукерберга потрапили в Інтернет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути