середа, 17 грудня 2008 16:03

Джордж Буш готує антикризові інструкції для Барака Обами

Джордж Буш готує антикризові інструкції для Барака Обами

У зв"язку з міжнародною фінансовою кризою уряд США на чолі з президентом Джорджем Бушем підготував більше 13-ти планів дій в непередбачених ситуаціях на допомогу новому президентові США Бараку Обамі.

Плани дій стосуються ставлення до ядерних вибухів в Північній Кореї, кібератак на американські комп"ютерні системи, попередження терористичних атак на США, нестабільності на Близькому Сході.

Плани дій в непередбачених ситуаціях йдуть далі того, що вже зробила адміністрація Буша, і передбачають спільну роботу двох лідерів над передачею влади в умовах війни та терористичної загрози.

"Це дуже незвичайний процес", - відмічає Роджер Крессей, колишній керівник антитерористичної служби при Білі Клінтоні. - "Ми такого не робили. Коли відбувалася передача влади від Клінтона до Буша, був зовсім інший світ. Тепер у нас дві війни в Іраку і Афганістані та запекла війна проти Аль-Каїди".

Адміністрація Буша запросила декількох членів команди Обами, аби обговорити з ними найважливіші питання з сьогоднішнього дня та до дня інавгурації 20 січня 2009 року.

Так, обговорення на "національному рівні" призначене на 12-13 січня передбачає ситуації: "Що може трапитися з лідером нації, якщо йому наодинці доведеться приймати рішення".

"Ми хочемо піклуватися про нього. Ми хочемо, аби він був успішним", - сказав Буш про Обаму, повідомляє Взгляд.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Буш готує антикризові інструкції для Барака Обами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути