Ексклюзиви
понеділок, 05 грудня 2011 22:10

Аліна Шатернікова: "По грудях текло молоко, а я боксувала"

Аліна Шатернікова: "По грудях текло молоко, а я боксувала"

Трикратна чемпіонка Європи і двократна чемпіонка світу з боксу українка 36-річна Аліна Шатернікова розповідає, що боксувати почала в 15 років і звикла до фізичного болю.

"Найбільш боляче, коли б'ють у сонячне сплетіння, якщо вчасно не напружити черевні м'язи. Після удару по печінці можна відходити хвилин 20. Насправді, пропускати удари не так боляче, звикаєш. Будь-який важкий удар по голові - це мікрострус мозку. Тому кожен боксер раз на рік проходить комп'ютерну томограму мозку. Це не корисна процедура, як рентген голови. Жінкам ще окремо роблять комп'ютерну момограму грудей, щоб не було ніяких пухлин. У груди під час бою не б'ють, але іноді удар може злетіти на груди, коли цілились у підборіддя. Тому на змаганнях жінки одягають спеціальний протектор - панцир із жорсткого пластика. Як у чоловіків для паху, так у жінок для грудей. А вже поверх одягають топік", - поділилась чемпіонка Європи і світу.

Аліна каже, що її ніколи не нокаутували.

"У мене траплялися легкі нокдауни, коли на секунду відмикається в голові електрика. Ти губишся на якийсь час. А потім раптом спалах - наводиш об'єктив, і розумієш, що в тебе бій, суперник, судді - треба продовжувати", - зазначила спортсменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повернуся, якщо запропонують мільйон доларів за бій"

Вона народила сина Сергійка, коли ще боксувала. За півтора місяці після пологів знову вийшла на ринг.

"У 2002 році я вперше стала чемпіонкою світу: в Англії. А за місяці три після цієї перемоги дізнаюся, що вагітна. Ми з чоловіком були вже до цього готові. Коли завагітніла, кидати спорт не збиралася. Просто взяла паузу. А як народила малого - буквально через півтора місяці пішла знову в зал. При цьому годувала сина грудьми. Трьох годин між годуваннями мені якраз вистачало, щоб доїхати до залу й потренуватися. А завдяки хорошому фізичному навантаженню, молока було стільки, що він з'їдав, я ще і зціджувала. В кінці тренування пацани сміялися, бо молоко з мене просто лилося. Зате у малого було вдосталь здорової їжі", — наголосила Шатернікова.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Шатернікова: "По грудях текло молоко, а я боксувала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути