Ексклюзиви
четвер, 20 грудня 2012 06:00

Заборонять виїжджати без жилетів

Із наступного року можуть заборонити їздити в авто, в якому немає жовтогарячого сигнального жилета. Такі зміни хочуть внести до правил дорожнього руху. Їх винесли на обговорення.

— Жилет хочуть зробити обов'язковим, як аптечку та вогнегасник, а за відсутність — штрафувати, — каже віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв Вадим Карнаухов, 49 років. — У темряві водія в жилеті краще видно на дорозі. Наприклад, коли він міняє колесо чи заглядає під капот. Такі жилети обов'язкові в Німеччині. В усіх прокатних авто вони лежать у бардачку. Пішоходи повинні будуть ліпити на одяг світловідбивні наліпки. Це вже абсурд. Уявіть, іде гарно вбрана дівчина зі світловідбивною наклейкою на шубі. Світловідбивачі треба велосипедистам і погоничам, що часто женуть худобу вздовж дороги.

Від 1 жовтня до 1 травня всі учасники руху мають їздити за містом зі ввімкненим ближнім світлом. Це зменшить кількість аварій на трасі, вважає Карнаухов.

Зміни до правил забороняють стоянку на газонах. Не можна буде ставити фішки біля магазинів, ресторанів і готелів.

Зараз ви читаєте новину «Заборонять виїжджати без жилетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути