Ексклюзиви
четвер, 29 листопада 2012 05:00

Учнів оштрафують за виїзд на дорогу

Водії-новачки без прав можуть виїжджати на дороги лише з інструктором на машинах автошкіл. Авто мають бути обладнані додатковими педалями зчеплення та гальм.

— Раніше батько міг повчати сина керувати машиною, щоб скласти іспит на права. Треба було просто наклеїти літеру "у" на лобове та заднє скло, — каже 50-річний Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв. — Тепер індивідуальне навчання на дорозі в потоці транспорту — незаконне. Кабмін виключив пункт 24.7 з Правил дорожнього руху. Навчатися з водієм на звичайній машині тепер можна лише на закритих майданчиках. На дорозі штрафуватимуть — по 510 гривень з водія та учня.

— Видно, Кабмін і Верховна Рада подбали про заробітки автошкіл. Бо прості водії відбирали їхній хліб. Інакше це важко пояснити. Учні створюють дуже мало аварій.

Досвідчені водії раніше пропонували індивідуальне навчання початківцям. Оголошення давали через інтернет. За годину брали 80-150 грн. Інструктори автошкіл — 130-200 грн. Вартість навчання в автошколі на категорію "В" — 2,9-4 тис. грн. У ціну входить 35 год. водіння та 36-40 уроків теорії. За бензин і виготовлення посвідчення платять окремо.

Зараз ви читаєте новину «Учнів оштрафують за виїзд на дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути