вівторок, 24 липня 2012 11:15

З власників собак хочуть брати по 200 гривень

З власників собак хочуть брати по 200 гривень
Власники собак будуть зобов'язані зареєструвати свого вихованця, а також чипувати його. Фото: postun.com

Позафракційний народний депутат Руслан Зозуля зареєстрував у парламенті проект закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питання поводження з собаками потенційно небезпечних порід".

Згідно з проектом документа, в разі його прийняття всі власники собак в Україні будуть зобов'язані зареєструвати свого вихованця, а також чипувати його, пишуть "Коментарі".

Згідно розцінками опитаних виданням столичних ветеринарних клінік, чіпування собаки на сьогодні стоїть 180-200 грн.

Крім того, в разі ухвалення закону Кабмін повинен буде затвердити перелік порід, господарі яких повинні будуть пройти процедуру обов'язкового страхування відповідальності за шкоду, яку може завдати його вихованець третім особам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро відіграв 2 копійки, курс долара майже не змінився

Законопроектом також пропонується перелік "потенційно небезпечних порід собак", куди увійшли пітбультер'єри, бультер'єри, мастиф, ротвейлери, доги, добермани, вівчарки, шарпей, інші породи з яскраво вираженими генетичними якостями агресії й сили, а також метиси цих порід. Господарі потенційно небезпечних порід собак в обов'язковому порядку повинні будуть пройти процедуру страхування відповідальності, а також підтвердити адаптованість тварини в умовах населеного пункту, шляхом тестування за певною програмою.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Ford показав свій перший гібрид, що заряджається від розетки

Для власника потенційно небезпечних порід собак також пропонується ще низка заборон: на вигул такого собаки неповнолітніми та особами не мають медзаключенія про відсутність алкоголізму або психічних захворювань, на вигул без намордника в будь-якій місцевості та інше.

Зараз ви читаєте новину «З власників собак хочуть брати по 200 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

193

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути