вівторок, 24 липня 2012 11:27

Ford показав свій перший гібрид, що заряджається від розетки
9

Фото: Фото: ford.com

Концерн Ford випустив свій перший заряджуваний від розетки гібрид C-MAX Energi, який може проїхати 885 км без відвідування заправної станції. Біля 30 км автомобіль проїжджає тільки на електротязі. Гібрид з'явиться у продажу восени поточного року.

Як заявляє сама компанія, електричний пробіг машини, коли двигун внутрішнього згоряння не використовується, майже вдвічі більше від того ж показника у Toyota Prius з аналогічною силовою установкою. А загальний пробіг в більш ніж 880 км робить новинку "єдиним гібридом, який проїде на одному баку від Сакраменто до Сан Дієго".

За даними компанії, C-MAX Energi також на 50 к.с. потужніше від "Пріуса". Сумарна потужність новинки становить 188 к.с., що забезпечуються за рахунок 2-літрового бензинового мотора і електродвигуна. Витрата палива в змішаному циклі становить 2,5 л на 100 км.

На додаток до автомобіля доступно додаток для смартфонів MyFord, яке дозволяє з мобільного телефону відстежувати зарядку машини, шукати зарядні станції або планувати подорожі.

C-MAX Energi стане частиною першою гібридною лінійки Ford в Північній Америці. Автомобіль буде в найближчому майбутньому доступний для замовлення. Нагадаємо також, що нині компанія вже відкрила замовлення гібридний C-MAX Hybrid, який має стати найдоступнішим автомобілем з альтернативною силовою установкою в США. Базова вартість цього гібрида - $25 995, що на $1300 нижче, ніж Toyota Prius.

Обидві моделі до кінця поточного року будуть доповнені ще трьома машинами, що використовують електротягу. Серед них - новий Fusion Hybrid, який з'явиться восени, і Fusion Energi plug-in hybrid, очікуваний в кінці поточного року.

Зараз ви читаєте новину «Ford показав свій перший гібрид, що заряджається від розетки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути