понеділок, 04 листопада 2013 16:38

Виплачувати компенсацію за здані на утилізацію автомобілі почнуть наступного року

Виплачувати компенсацію за здані на утилізацію автомобілі почнуть наступного року

За здачу старого автомобіля в утилізацію уряд готовий виплачувати компенсацію вже в 2014 році. Про це під час Autoprom 2013 заявив перший заступник міністра промполітики України Микола Євдокименко.

"Коли ці рішення будуть узгоджені, потрібно вносити зміни до двох законів. Будуть дві постанови Кабміну, зараз обговорюється, як вони будуть виглядати", - розповів він.

За його словами, зараз активізована робота щодо стимулювання реалізації автомобілів українських підприємств. Якщо покупець має автомобіль старше десяти років, але готовий здати його на утилізацію, він зможе придбати автомобіль одного з українських автовиробників вартістю до 100 тис.грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обирати зимову гуму на автомобіль - поради експерта

"Зараз в Україні нараховується понад 3 млн автомобілів, старше 10 років. Вирішувати проблему їх утилізації - відповідальність операторів ринку. До утилізаційного збору потрібно ставитися спокійно. Буде розроблено відповідний законопроект, згідно з яким при здачі авто в утиль, з'явиться можливість отримання сертифіката, з яким надалі можна набагато дешевше купити авто вітчизняного виробництва", - говорить Микола Євдокименко.

Завдяки цьому, в наступному році ми плануємо продати на 40 тисяч більше запланованих автомобілів.

Євдокименко прогнозує, що пакет змін до закону про утилізаційному зборі буде прийнятий у грудні і запрацює вже на початку 2014 року

Зараз ви читаєте новину «Виплачувати компенсацію за здані на утилізацію автомобілі почнуть наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути