Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2011 10:28

Україна уклала першу угоду з Митним союзом

Україна уклала першу угоду з Митним союзом

Минулого четверга, 22 вересня, Україна та Митний союз домовилися про безмитний експорт українських сталевих і нержавіючих труб до кінця року до країн союзу - основні ринки збуту для продукції "Інтерпайпа" і Centravis, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Митний союз видно в трубу" .

Україна і Митний союз регламентували обсяг безмитного експорту сталевих і нержавіючих труб на IV квартал, розповів уповноважений Кабміну з питань дерегуляції господарської діяльності Михайло Бродський, який представляв Україну на переговорах. За його словами, в найближчі три місяці повинні бути узгоджені договори і на 2012 рік - очікують, що квота буде встановлена ??виходячи з річних обсягів поставок у попередні роки.

Безмитно експортувати продукцію зможуть найбільші виробники сталевих ("Інтерпайп") і нержавіючих труб (холдинг Centravis). З 1 жовтня по 31 грудня квота становитиме 65 тис. тонн для Росії, 18 тис. тонн - Білорусі, 14 тис. тонн - Казахстану. Для інших виробників до 2015 року діють мита в 19,4-37,8%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розповів, чому для України Митний союз вигідніший за єврозону

Для "Інтерпайпу" і Centravis країни ТС - найбільші ринки збуту, які займають близько третини їхнього експорту. За даними "Держзовнішінформ", в I півріччі "Інтерпайп" експортував у Росію 169 тис. тонн труб на суму $ 201 млн, до Білорусі - 33 тис. тонн ($ 40 млн), Казахстан - 27 тис. тонн ($ 34 млн). Centravis поставив 2,3 тис. т ($ 29 млн) в РФ і 0,19 тис. тонн ($ 2,2 млн) до Білорусі.

Згідно з міжурядовою угодою між Україною і Росією, "Інтерпайп" мав квоту на безмитні поставки продукції, для Centravis мито становило 9,9%.Однак, з наступного року умови роботи обох компаній могли значно погіршитися - термін угоди для "Інтерпайпу" закінчувався в цьому році, а щодо імпорту продукції Centravis на територію ТЗ міністерство промисловості і торгівлі РФ у вересні почало розслідування.

У Кабміні тоді вважали, що Україна може домогтися скасування мит.

Зазначимо, Росія є найбільшим ринком збуту для українських виробників нержавіючих труб, найбільшим з яких є холдинг Centravis сім'ї Атанасова.

Зараз ви читаєте новину «Україна уклала першу угоду з Митним союзом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути