вівторок, 17 квітня 2012 10:48

Росія витратила з бюджету $72 мільярди на армію, обігнавши Велику Британію

Росія витратила з бюджету $72 мільярди на армію, обігнавши Велику Британію
Аналітики вважають, що військовий бюджет РФ може збільшитися на 53% вже до 2014 року. Фото: topwar.ru

Росія вийшла на третє місце в світі за військовими витратами, в 2011 році на озброєння з російського бюджету пішли майже $72 млрд.

Такі дані привели аналітики Стокгольмського міжнародного інституту досліджень проблем світу.

Російський військовий бюджет зріс у 2011 році на 9,3% і сягнув $71,9 млрд, випередивши британський ($62,7 млрд) і французький ($62,5 млрд). Лідерами списку як і раніше залишаються США ($711 млрд) і Китай ($143 млрд).

Аналітики прогнозують збільшення витрат на оборону в Росії та вважають, що військовий бюджет може збільшитися на 53% вже до 2014 року, проте сучасний рівень військово-промислового комплексу навряд чи дозволить реалізувати все задумане в повному обсязі.

Збільшення витрат на оборону в Китаї експерти пов'язують з низкою конфліктів - прикордонним суперечкою з Індією, суперечкою про приналежність островів Сенкаку (Дяоюйтай) з Японією і оспорюваними морськими кордонами в Південно-китайському морі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми що, відстійник для людей з авторитарних режимів? - експерт про Саламатіна

Незважаючи на те що США залишаються лідером за витратами на оборону, країна заморозила свій "базовий" військовий бюджет, відмовившись від низки дорогих програм переозброєння, до того ж виведення військ з Іраку і поточне скорочення військової присутності в Афганістані дозволило Пентагону додатково зберегти мільярди доларів.

Велика Британія, Німеччина і Франція з 2008 року скоротили свої витрати на армію на 0,6, 1,4 і 4% відповідно. Греція, Іспанія та Італія, борючись з борговою кризою, скоротили свої бюджети ще радикальніше.

Зараз ви читаєте новину «Росія витратила з бюджету $72 мільярди на армію, обігнавши Велику Британію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути