вівторок, 28 лютого 2012 16:10

Цього року уряд скоротить видатки на армію, медицину, освіту - експерт

Цього року уряд скоротить видатки на армію, медицину, освіту - експерт

Глава уряду Микола Азаров сьогодні попередив країну, що варто очікувати скорочення соціальних видатків та підвищення податків.

Так вважає економічний експерт Володимр Лановий.

"Те, що він сказав, є попередженням. Він так і буде діяти, - сказав Лановий у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Бюджет цього року потребує великих видатків на погашення боргів та відсотків по ним - порядку 100 млрд грн. Джерела та ресурси для інших потреб суспільства значно скорочуються. Вони не наступатимуть на видатки для Адміністрації президента, уряду, Верховної Ради, чиновництва, державних закупівель. Натомість буде скорочення за іншими статтями - на армію, медицину, освіту, соціальну допомогу. Не просто так була атака на чорнобильців, інвалідів, дітей війни, скорочення та відстрочка виплат при народженні дитини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездітних українців хочуть обкласти податком у 17%

Водночас Володимир Лановий прогнозує, що уряд не втілюватиме в життя інші тези, озвучені сьогодні Азаровим - стимулювання розвиток внутрішнього ринку та створювання в країні привабливого інвестиційного клімату:

"Він не знає як це робити. Можна повторювати деякі речі як заклинання та не знати як розвивати внутрішній ринок. Навпаки, запозичення уряду тиснуть на внутрішній ринок. Якщо ринок вибирає з банків всю ліквідність та направляє її на потреби "Нафтогазу", на будівництво своїх престижних гігантських об'єктів, то внутрішнього ринку не буде. Бо не кредитується торгівля, виробництво. А якщо запозичується валюта, то значить ми підтримуємо імпортерів. Кожного року імпорт зростає швидше, ніж експорт. Тепер Хорошковський запропонував скасувати ПДВ на ввіз газу. Значить, газ будуть оподатковувати їхніми митами, у тому числі експортною ставкою у $100 при вивозу газу з Росії. Ці гроші йдуть в російський бюджет. Ото й вся політика по підтримці внутрішнього ринку".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал" придумав новий податок для аграріїв

Нагадаємо, сьогодні під час зустрічі з науковцями прем'єр Микола Азаров сказав, що існують стандартні рішення для виведення країни з економічної кризи: урізання бюджетних видатків, підвищення податків, скорочення соціальних виплат. Хоча при цьому він зазначив, що ці рішення не використовуватимуть.

Зараз ви читаєте новину «Цього року уряд скоротить видатки на армію, медицину, освіту - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути