понеділок, 30 вересня 2013 16:32

"Підвищена плата за пальне - це рекетня" - експерт

"Підвищена плата за пальне - це рекетня" - експерт
Фото: glavcom.ua

Якщо влада підвищить акцизний збір на пальне, то літр 95-го бензину подорожчає щонайменше на 3 гривні. Про це на прес-конференції заявив Олександр Данилюк, керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницької діяльності.

"Акциз на пальне боляче вдарить по перевізниках. Але воно стосується кожного. Бо його вартість закладається на всі товари, які підвозять в торговельну мережу. Якщо "Укравтодор" жаліється, що підприємству не вистачає грошей, щоб належним чином утримувати дороги, нехай покаже, скільки коштів надходить від збору. Але самих сум не достатньо, цікавою є ще їх міграція поки вони дійдуть до державного бюджету", - зауважив голова Всеукраїнської профспілки таксистів Василь Попик.

Олександр Данилюк зазначив, що цього року "Укравтодор" недорахується 10 млрд грн.

"Це — рекетня. Забирати гроші й не показувати, куди вони йдуть. Недавно їздив в Умань. Колеса відпадають, ями величезні. Якщо ми не протестуватимемо, то та пляшка води, яка сьогодні коштує три гривні, завтра коштуватиме шість", - наголосив голова ВГПО "Об'єднання Богдана Хмельницького" Богдан Хмельницький.

"Влада зараз робить усе, щоб ми їздили на хламі. Країна третього світу — Україна досі їздить на гужовому транспорті під назвою "український автопром". Не було такого року, щоб не піднімались ціни на імпортовані авто, збори за жахливі українські дороги. А від цього стає все гірше", - Ігор Посипайко, телеведучий.

Нагадаємо, громадські організації збираються організувати 15 жовтня під стінами Уряду масові автомобільні протести проти здорожчання акцизу на пальне. В автомобільному марші очікують не менше 500 учасників.

Зараз ви читаєте новину «"Підвищена плата за пальне - це рекетня" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути