четвер, 27 жовтня 2011 10:56

Нафта дорожчає, експерти радять не боятися чергової рецесії

Нафта дорожчає, експерти радять не боятися чергової рецесії

Нафта WTI дорожчає під час торгів у четвер вранці, відіграючи максимальне за три тижні падіння за підсумками сесії в середу, після того як європейські лідери змогли нарешті виробити єдині принципи подолання боргової кризи в регіоні.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість грудневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:31 піднялася на $ 1,65 (1,83%) щодо рівня 26 жовтня - до $ 91,85 за барель.

За підсумками попередніх торгів цей контракт подешевшав на $ 2,97 - до $ 90,2. З початку року нафта подорожчала на 0,5%.

Саміт зони євро прийшов до ранку четверга до угоди з приватними кредиторами про "добровільне" списання 50% боргу Греції або приблизно 100 млрд євро, що має знизити фінансові зобов'язання країни до стійкого рівня.

Крім того, на саміті було ухвалено рішення збільшити потенціал Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF) за рахунок розширення його можливостей з надання гарантій.

Європейський фонд фінансової стабільності, обсяг якого становить 440 млрд євро, фактично буде збільшено майже в 5 разів, принаймні, до 1 трлн євро.

Підтримку ринку також надав оприлюднений у середу звіт міністерства енергетики США про скорочення товарних запасів бензину і дистилятів на 1,35 млн барелів і 4,28 млн барелів відповідно. Той же звіт указав на зростання завантаженості американських НПЗ на 1,7 процентного пункту - до 84,8%.

На довершення всього, очікується, що звіт міністерства торгівлі США, який з'явиться в 16:30 МСК у четвер, вкаже на прискорення темпів зростання економіки країни в третьому кварталі до максимальних з початку року 2,5%.

"Апетит до ризику, схоже, зростає. Мабуть, побоювання, що світ скочується в чергову рецесію були марними", - відзначив аналітик CMC Markets Asia Pacific Майкл Маккарті.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на грудень на лондонській біржі ICE Futures до 7:31 піднялася на $ 1,07 (0,98%) - до $ 109,98 за барель.

У середу цей контракт подешевшав на $ 2,01 (1,81%) - до $ 108,91 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта дорожчає, експерти радять не боятися чергової рецесії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути