вівторок, 25 жовтня 2011 09:25

Нафта подорожчала і торгується біля максимуму за 12 тижнів

Нафта подорожчала і торгується біля максимуму за 12 тижнів

Нафта дорожчає у вівторок вранці третю сесію поспіль на ознаках зростання попиту в США, а також в очікуванні результатів запланованого на середу саміту Євросоюзу, від якого багато хто чекає остаточного вирішення боргових проблем регіону.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Вартість грудневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) до 7:52 піднялася на $ 0,54 (0,59%) щодо рівня 21 жовтня - до $ 91,81 за барель.

За підсумками торгів у понеділок цей контракт додав в ціні $ 3,87 (4,4%) і до закриття торгів опинився на позначці $ 91,27 за барель - максимумі з 3 серпня.

Згідно консенсус-прогнозу аналітиків, опитаних Bloomberg, індекс споживчої довіри в США, що розраховує дослідницька організація Conference Board, виріс у жовтні до 46,3 пункту в порівнянні з 45,пункту місяцем раніше. При цьому підвищення індикатора відбувається другий місяць поспіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подорожчав на 3 копійки, курс долара майже не змінився - міжбанк

В середу лідери ЄС, як очікують, узгодять розширення Європейського фонду фінансової стабільності (EFSF), який будуть використовувати для надання допомоги проблемним країнам регіону, а Італія оголосить про нові заходи стимулювання зростання і скорочення держборгу.

"Апетит до ризику помітно зріс.Торги на американському ринку нафти проходять дуже активно ... учасники ринку відіграють позитивні звістки з Європи та США і закладають в ціни скорочення поставок", - відзначив аналітик Australia & New Zealand Banking Group Ltd. Марк Перван.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні трохи подорожчав долар, курс євро піднявся на 5 копійок

У вівторок ураган "Ріна", що бушує над Мексиканською затокою, офіційно оголошений штормом 1 категорії. Він, як очікують, найближчим часом обрушиться на узбережжя Мексики, що призведе до припинення видобутку в країні.

Котирування ф'ючерса на нафту Brent на грудень на лондонській біржі ICE Futures до 7:52 опустилася на $ 0,09 (0,08%) - до $ 111,36 за барель.

У понеділок цей контракт подорожчав на $ 1,89 (1,73%) - до $ 111,45 за барель.

Зараз ви читаєте новину «Нафта подорожчала і торгується біля максимуму за 12 тижнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути