четвер, 26 квітня 2012 09:32

Мобільним операторам офіційно заборонили стягувати плату за з'єднання

Мобільним операторам офіційно заборонили стягувати плату за з'єднання

В Україні офіційно скасували плату за з'єднання при розмовах по мобільному.

Про це йдеться у нещодавно затверджених Кабінетом міністрів нових правилах надання телекомнікаційних послуг.

Так, згідно з даними нормативами, абонент інтернету або мобільного зв'язку чи кабельного телебачення тепер платитиме лише за спожиті послуги. Тарифи, за яких абонет спілкується по мобільному 20 секунд, але має платити за хвилину - тепер поза законом, як і плата за з'єднання.

Окрім цього, нові правила суттєво обмежують можливості операторів змінювати тарифний план. Відтепер вони повинні чітко вказувати час, протягом якого тариф змінюватися не буде. А після цього строку оператори зобов'язані попереджати кожного абонента про зміну умов.

Зі свого боку мобільні оператори, які працюють на українському ринку, наголошують, що більшість норм вони вже виконують і зараз. Зокрема, це стосується посекундної тарифікації та відмови від плати за з'єднання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада урізала обсяг нового житла для жертв "Еліта-центру"

Одним зі спірних моментів при узгодженні нових правил було прописування у договорі між інтернет-провайдером та споживачем гарантованої швидкості інтернету. Заступниця голови Інтернет асоціації України Тетяна Попова наголосила, що гарантувати сталу швидкість з'єднання - неможливо.

"Інтернет - це середовище з негарантованою передачею", - пояснила Попова й додала, що забезпечити обумовлену швидкість для мобільного Інтернету ще важче, адже не можна передбачити, скільки абонентів захочуть скористатися інтернетом в межах однієї мобільної станції.

Натомість у нових правилах Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації пішла інтернет-операторам назустріч і регламентувала мінімальну гарантовану швидкість доступу до всесвітньої мережі і лише ту, яка прописана у договорі оператора і абонента.

Зараз ви читаєте новину «Мобільним операторам офіційно заборонили стягувати плату за з'єднання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути