Ексклюзиви
субота, 16 червня 2012 15:14

Мавроді оголосив про закриття МММ-2011 - "На всіх грошей не вистачить"

Мавроді оголосив про закриття МММ-2011 - "На всіх грошей не вистачить"
Зате Мавроді створює нову піраміду - МММ-2012. Фото: finance.obozrevatel.com

Відновлення роботи проекту МММ-2011, виплати за яким були заморожені в кінці травня через масштабну паніку, вже неможливе, а грошей на розрахунки з усіма його учасниками не вистачить.

Про це заявив у суботу, 16 червня, творець гігантської фінансової піраміди 1990-х Сергій Мавроді.

"Режим спокою, власне, і вводився, щоб всі заспокоїлися <...> Коротше кажучи, в нинішній ситуації - треба дивитися правді в очі - продовження МММ-2011 неможливе", - сказав Мавроді у відеозверненні на своєму сайті.

"У піраміді, в МММ-2011, природно, грошей на всіх не вистачить, тому зараз буде виручати МММ-2012 <...> Ми будемо звідти брати деякі гроші, які раніше йшли... на цю саму... на рекламу", - додав екс-депутат Держдуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти творців "МММ-2011" порушили справу

Заморожування виплат учасникам, що відбулося одночасно зі створенням МММ-2012 трохи більше двох тижнів тому, багато експертів сприйняли як ознаку швидкого краху проекту, існуючого близько півтора роки.

"Хоча я й говорив два тижні тому, що ми будемо продовжувати, але ситуація рішуче змінилася за ці два тижні", - роз'яснив своє рішення Мавроді.

Введенню режиму спокою передувала паніка, що виникла через закриття низки офісів проекту, а тиждень тому слідство порушило кримінальну справу за фактом замаху на шахрайство, пов'язане з МММ-2011.

Проти самого Мавроді справу не порушували. Як повідомив адвокат Мавроді Роман Табачников, "все, що він робить - дає консультації - він робить як приватна особа, і це має рекомендаційний характер".

Як стверджується на сайті Мавроді, учасниками МММ-2011 є більше 35 мільйонів людей.

Зараз ви читаєте новину «Мавроді оголосив про закриття МММ-2011 - "На всіх грошей не вистачить"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути