Ексклюзиви
четвер, 07 червня 2012 13:31

Проти творців "МММ-2011" порушили справу

Проти творців "МММ-2011" порушили справу
4% росіян готові вкладати гроші в новий проект Мавроді. Фото: uapoint.org

Кримінальну справу порушено стосовно творців "МММ-2011", повідомили в прес-службі ГУ МВС Росії.

"В четвер Головне слідче управління Слідчого комітету по Москві порушило кримінальну справу стосовно невстановлених осіб, які створили фінансову піраміду" МММ-2011 ", - сказав представник прес-служби.

Він пояснив, що в січні 2011 року невстановлені особи розмістили на інтернет-сайтах оголошення про те, що всі бажаючі можуть вкласти гроші в проект "Ми можемо многое - 2011" (МММ-2011) і отримати дохід понад 20% щомісяця. При цьому вони не мали наміри і можливості виконати обіцяне.

"Згідно з висновками експертної ради при Федеральній антимонопольній службі з розвитку конкуренції на фінансових ринках, проект "МММ-2011" є фінансовою пірамідою", - зазначив представник поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Хмельницькому МММ продовжує приймати нових учасників

Він пояснив, що управління пірамідою побудовано за ієрархічним принципом, де всі учасники розділені на "десятки", "сотні", "тисячі" і т.д., тобто так звану фінансову структуровану соціальну мережу.

"Основними особливостями схеми є високий дохід і відсутність інвестиційної та будь-якої іншої діяльності з метою отримання доходу, тобто дохід перераховується учасникам тільки за рахунок залучення нових учасників", - сказав співробітник прес-служби.

Таким чином, якщо реальна прибутковість проекту виявляється нижче обіцяної або взагалі відсутня, то частина коштів, отриманих від нових учасників, направляється на виплату доходів тим, хто зробив внески на більш ранніх етапах проекту. Ця схема веде до банкрутства проекту та збитків учасників, що вступили в проект на пізніх етапах.

"Порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 30, ч.4 ст.159 КК РФ (замах на шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великому розмірі)", - сказав співробітник МВС.

МММ-2011 - проект, про який на початку 2011 року заявив Сергій Мавроді, засновник сумно відомої фінансової піраміди МММ. Її жертвами, за різними даними, стали від 10 до 15 мільйонів осіб. Учасникам нового, "електронного", проекту МММ-2011 раніше була обіцяна прибутковість 20% в місяць, а пенсіонерам - 30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В офісі "МММ-2011" відхрестилися від проблем із виплатами вкладів

Влада ряду регіонів РФ застерігали громадян від вкладення грошей у новий проект Мавроді, а регіональні управління ФАС порушили справи про порушення закону "Про рекламу" при розповсюдженні реклами проекту "МММ-2011", серед них Бурятське, Чуваська, Пензенське, Нижегородської і Красноярське УФАС Росії.

З застереженням від вкладень в будь-які фінансові піраміди до росіян звернулася і Федеральна служба з фінансових ринків (ФСФР).

У свою чергу, прокуратура в Новосибірській області домоглася порушення стосовно Мавроді кримінальної справи щодо пособництва в незаконному підприємництві.

Незважаючи на це, згідно з опитуванням, 4% росіян готові вкладати гроші в новий проект Мавроді, а, розмірковуючи про майбутнє проекту, 46% росіян вважають, що проект швидше припинить свою участь через втручання держави, ніж через брак бажаючих брати участь у ньому. А кожен п'ятий опитаний не бачить в діях Мавроді нічого незаконного, хоча 75% упевнені, що Мавроді - аферист.

Зараз ви читаєте новину «Проти творців "МММ-2011" порушили справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути