середа, 07 серпня 2013 15:50

Кількість дозволів на забудову цьогоріч зросла на 15%

Кількість дозволів на забудову цьогоріч зросла на 15%
Сергієнко каже, що на рівні складання дозволів Держархбудінспекція відтепер контролює лише 1% документів. Фото: Юлія РУДЕНКО

У першому кварталі 2013 року приріст дозволів на забудову склав 15%, і до кінця року передбачається видача 125 тис. документів.

Такі статистичні дані Держархбудінспекції України озвучив під час круглого столу в Києві Олександр Сергієнко, начальник Управління дозвільних процедур ДАБІУ.

"Зростають обсяги оброблених документів на виконання будівельних робіт та забудову, - говорить він. - За 2011 рік було видано 47,965 тис. дозволів на забудову, у 2012 році - 109,427 тис. документів. Зважаючи, що у першому кварталі 2013 приріст склав 15%, то до кінця року таких документів буде видано 125 тисяч. Аналогічна ситуація складається і по документах для введення об'єктів в експлуатацію".

За словами чиновника, дозволи потрібні лише для складних об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна посідає майже останнє місце в світі за рівнем будівництва – експерт

"Дозвільні документи залежать від складності об'єкта, тобто можливості збитків у результаті аварійної ситуації. Згідно з новим законом, декларативні документи побудовані так, що замовнику не обов'язково ознайомлюватися з усією будівельною документацією", - зазначив Сергієнко.

Він також повідомив, що, згідно із законодавчими нововведеннями, на рівні складання дозволів Держархбудінспекція контролює лише 1% документів.

"Індивідуальні будинки взагалі будуються за революційним підходом. Протягом трьох днів отримуєте будівельний паспорт і чекаєте на повідомлення про початок будівництва. Усе вирішує забудовник. Тому найголовніше питання – відповідальність замовників за текст декларативних документів", - підкреслив Сергієнко.

Зараз ви читаєте новину «Кількість дозволів на забудову цьогоріч зросла на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути