Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 09:16

Європейська криза "заразила" Угорщину

Європейська криза "заразила" Угорщину

Угорщина, зіткнувшись із зростанням вартості запозичень на ринку, має намір звернутися до Міжнародного валютного фонду за "страхувальним" кредитом.

Міністр економіки країни Дьєрдь Матолчі повідомив у четвер, 17 листопада, що уряд починає переговори з фондом про нову угоду про співпрацю, повідомляє газета Magyar Hirlap.

У 2008 році Угорщина вже зверталася за допомогою до Євросоюзу і МВФ, проте після виборів 2010 року і приходу до влади правоцентристського уряду Віктора Орбана відмовилася від співпраці з фондом.

Повідомлення про звернення за кредитом призвело до зростання курсу форинта на 2% і підйому ринку акцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні доведеться важко боротися зі світовою кризою - МВФ

В останні тижні рейтингові агентства Standard & Poor's, Fitch Ratings, Moody's попередили, що можуть знизити кредитний рейтинг Угорщини нижче за інвестиційний рівень через негативний вплив на країну європейської боргової кризи. Минулого тижня уряду не вдалося повністю розмістити на аукціоні свої боргові зобов'язання.

Учасники ринку негативно відреагували на рішення влади дозволити власникам іпотечних кредитів, номінованих у твердій валюті, обслуговувати їх за пільговим курсом, а також на податкові ініціативи уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель перед кризою сама закуповує тушонку й іншим радить

Fitch прогнозує зростання економки Угорщини через уповільнення в Європі всього на 0,5% в 2012 році. При цьому експерти агентства сумніваються, що уряду вдасться вийти на запланований на майбутній рік рівень дефіциту бюджету в 2,5% ВВП. Зовнішній борг Угорщини становить більше 75% її ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Європейська криза "заразила" Угорщину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути