четвер, 17 листопада 2011 09:38

МВФ вимагатиме підвищення цін на газ для населення навіть після угоди з Росією?

МВФ вимагатиме підвищення цін на газ для населення навіть після угоди з Росією?

Україна, ймовірно, не відновить співпрацю з Міжнародним валютним фондом (МВФ) за програмою stand-by до парламентських виборів у жовтні 2012 року, так як влада не хоче викликати невдоволення виборців, підвищуючи тарифи на комунальні послуги.

Про це пише агентство Bloomberg з посиланням на звіт банку "Ренесанс Кепітал".

Для розблокування виділення третього траншу кредиту МВФ очікує від України підвищення тарифів на природний газ для населення. У Фонді вважають, що це має допомогти скоротити дефіцит бюджету шляхом збалансування фінансового стану НАК "Нафтогаз України". Україна, в свою чергу, прагне домогтися знижки на імпорт газу з Росії як альтернативне рішення.

"Кращим варіантом для уряду було б домовитися з Росією про знижку на імпортний газ, що також відкине необхідність підвищення внутрішніх цін на газ напередодні виборів 2012 року", - зазначають економісти "Ренесанс Кепітал" Іван Чакаров та Анастасія Головач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримська податкова зібрала з курортників 3 мільярди гривень

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна відновить переговори з МВФ після завершення "газових" переговорів з Росією. Українська сторона вже заявила, що нова угода буде підписана найближчими днями, проте Росія на офіційному рівні заперечує досягнення консенсусу.

"Навіть якщо буде досягнуто "газову" угоду з Росією, яка може задовольнити вимоги МВФ щодо збалансування бюджету "Нафтогазу", ми вважаємо, що Фонд дотримуватиметься своєї позиції і продовжуватиме вимагати підвищення тарифів на газ для населення", - підкреслили в "Ренесанс Кепітал".

На думку аналітиків, навіть без угоди з Росією, тільки значне погіршення глобальної перспективи змусить уряд України піти на підвищення внутрішніх цін на газ в обмін на гроші МВФ.

Зараз ви читаєте новину «МВФ вимагатиме підвищення цін на газ для населення навіть після угоди з Росією?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути