вівторок, 15 листопада 2011 11:01

МВФ повернеться до України після закінчення "газових" переговорів

МВФ повернеться до України після закінчення "газових" переговорів

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) може продовжити свою роботу в Україні після завершення українсько-російських переговорів про ціну на газ.

Про це повідомив постійний представник МВФ в Україні Макс Альєр під час 6-ї щорічної конференції інституту Адама Сміта "Український банківський форум".

"Наша місія була тут два тижні, ми проводили активні переговори на різних рівнях... Це були дуже плідні переговори, ми добре один одного зрозуміли. Дуже добре зрозуміли наші позиції. Уряд України вважає, що буде підписано чергову угоду з Росією з приводу газу..., і ми погодилися почекати до досягнення остаточних результатів", - сказав він.

Нагадаємо, напередодні віце-прем'єр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявив, що результати газових переговорів з Росією, завершення яких уряд України очікує в листопаді, вплинуть на переговори країни з місією МВФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні не можна брати гроші МВФ, розраховуватися уже нічим - експерт

Росія і Україна в 2009 році підписали довгострокові контракти на постачання і транзит російського газу, згідно з яким ціна на газ встановлюється щоквартально з урахуванням динаміки світових цін на нафту і нафтопродукти. Нова влада України звинуватила колишнє керівництво країни у порушеннях при підписанні цих документів - колишній прем'єр-міністр країни Юлія Тимошенко вже отримала 7-річний термін позбавлення волі за це.

У 2010 році Київ домігся від Москви знижки у $ 100 на 1 тис. куб. м в обмін на продовження перебування російського Чорноморського флоту в Криму. Цього року Україна почала чергову кампанію з метою отримати нові поступки в ціні на газ.

За заявами українського уряду, переговори будуть завершені в листопаді цього року, і ціна на газ, за ??словами першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, буде набагато нижчою від нинішньої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року грошей МВФ не побачимо - Кінах

Місія МВФ 4 листопада розповсюдила заяву за підсумками роботи в Києві з 25 жовтня по 3 листопада, згідно з якою вона взяла паузу для проведення додаткової відпрацювання технічних питань. Очікується, що дискусії з питань економічної політики будуть відновлені в найближчому майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «МВФ повернеться до України після закінчення "газових" переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути