середа, 31 серпня 2011 22:22

Експерт розповів, як "накручують" ціни на зріджений газ

Експерт розповів, як "накручують" ціни на зріджений газ

Трейдери значно завищують ціну на скраплений газ після купівлі його на аукціонах.

Про це заявив заступник директора Науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев у ефірі Першого каналу Українського радіо.

"Держава не звертає увагу на те, що деякі трейдери можуть купувати скраплений газ — пропан-бутан, на спеціалізованих аукціонах за ціною 2100 гривень за тонну, а потім перепродувати його на вільному ринку за 11 тисяч гривень за тонну. При цьому забороняється трейдерам шляхом надуманих адміністративних чинників завозити в Україну скраплений газ з інших країн", - сказав він.

"Через це всі обсяги скрапленого газ до кінця року, який ще має бути видобутий та вироблений вітчизняними виробниками - "Укрнафтою" та "Укргазвидобуванням", вже було продано на таких спеціалізованих аукціонах за ціною трохи більше 2100 гривень за тонну. А імпортованого палива немає, тому що на кордоні поставлено бар'єр для його заходження — до аукціону мають доступ лише ті компанії, які нібито поставляють скраплений газ у балонах для населення", - додав експерт.

За його словами, значно завищена ціна й на газ у балонах.

"Якщо спитати в когось, скільки зараз коштує балон зі скрапленим газом? Не думаю, що хтось купує за 45 гривень, а напевно, за 190-250 гривень. Але ж саме 45 гривень — вартість, яка розрахована за 2100 гривень на тонні", - підкреслив Рябцев.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, як "накручують" ціни на зріджений газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути