понеділок, 22 серпня 2011 14:56

Боргову кризу Європи порівняли з "чорною смертю"

Боргову кризу Європи порівняли з "чорною смертю"

"Чорна смерть" боргової кризи, що охопила країни Європейського союзу, знизить попит на експорт Китаю. У той же час золотовалютні резерви країни перебувають у безпеці завдяки відносно невеликій частині в них єдиної валюти.

Про це повідомило агенство Reuters з посиланням на газету People's Daily.

Авторами публікації у виданні правлячої комуністичної партії КНР є колишній голова міжнародного відділу Центрального банку КНР Чжан Жіхан і економіст Китайського банку розвитку Чжан Чао.

Їхня думка не відображає офіційну позицію влади, але, очевидно, свідчить про існуючу стурбованість уряду Китаю щодо нестабільної економічної ситуації в Євросоюзі.

"Боргова криза в Європейському союзі триває вже протягом майже двох років, з кінця 2009 року, поширюючись країнами-членами подібно до чорної смерті (холери. - ред.), що бушувала в XIV столітті", - зазначено у статті.

"Поширення боргової кризи єврозони не буде мати великого впливу на валютні резерви нашої країни. Активи в євро становлять набагато меншу частину запасу, ніж долари", - зазначили автори публікації.

"Але боргова криза Євросоюзу призведе до зниження реального попиту, який матиме далекосяжні наслідки для реального сектора економіки нашої країни", - написали вони.

Зазначимо, що коментар був опублікований за кілька днів до зустрічі президента Франції Ніколя Саркозі з його китайським колегою Ху Цзіньтао в Пекіні. Як очікують, глави держав зосередяться на обговоренні недавніх потрясінь на світових фінансових ринках.

Зараз ви читаєте новину «Боргову кризу Європи порівняли з "чорною смертю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути