понеділок, 19 листопада 2012 12:32

Арбузов: податки зростуть, як тільки бізнесу стане краще

Арбузов: податки зростуть, як тільки бізнесу стане краще
Сергій Арбузов розповів, як Нацбанк плідно співпрацює як з податковими органами. Фото: for-ua.com

Збільшення податків має відбуватися після створення належних умов для ведення бізнесу.

Про це розповів голова Національного банку України (НБУ) Сергій Арбузов на підсумковій конференції Асоціації платників податків

За його словами, Нацбанк плідно співпрацює як з податковими органами, так і з банками - платниками податків та громадськими об'єднаннями платників податків.

"Ми задоволені результатами роботи з Міністерством фінансів України, Державною податковою службою України та Асоціацією. Ми маємо багато спільних завдань, від виконання яких прямо залежать досягнення кількісних орієнтирів, які закладені програмою президента України. І головним у нас є спільне розуміння того, що збільшення податків має відбуватися тільки після того, як ми створимо умови для бізнесу", - сказав Арбузов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов запевнив, що безнадійних кредитів стало на 20 мільярдів гривень менше

За його словами, найважливішими результатами спільної роботи є: оподаткування більшості банківських операцій за алгоритмом розрахунку результату за даними бухгалтерського обліку, зокрема, кредитних, депозитних та валютних; єдиний підхід щодо визнання доходів і витрат за кредитними та депозитними операціями; визначення бази для формування страхових резервів, виходячи з обсягів заборгованості за всіма видами активних операцій; оподаткування операцій переуступки боргу в частині включення до валових витрат різниці між залишком боргу та ціною продажу; включення від'ємного значення об'єкта оподаткування минулих податкових періодів до витрат наступних податкових періодів.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов: податки зростуть, як тільки бізнесу стане краще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути