вівторок, 25 вересня 2012 14:03

Зуби треба чистити щонайменше 3-4 рази на день

Зуби треба чистити щонайменше 3-4 рази на день
Фото: chitay.net

Катерина Пасічник, 32 роки, скаржиться на білий наліт на язиці і постійний кислий присмак у роті. Каже, що вдавалася до багатьох дій – частіше змінювала зубну пасту та щітку, навіть пройшла професійну чистку зубів, проте нічого не допомогло.

"Виражений наліт на язику може бути проявом багатьох захворювань. Насамперед, шлунково-кишкової системи: це може стосуватися як шлунка, кишечника, печінки, жовчного міхура, так і підшлункової залози, – каже лікар-стоматолог однієї з поліклінік Львова Зоряна Кульчицька. – Також наліт може бути проявом дисбактеріозу, кандидозу ротової порожнини чи цукрового діабету".

А ще, за словами стоматолога, наліт на язику і кислий присмак в роті може виявлятися у випадку, коли в роті є декілька мостоподібних протезів, які виконані з різних металів, не сумісних між собою.

Однією з найчастіших і найбанальніших причин неприємного запаху з роту Зоряна Кульчицька назвала недостатню чистоту порожнини рота.

"Ми звикли чистити зуби двічі на день, але цього часто буває недостатньо. В ідеалі треба чистити зуби після кожного прийому їжі, тобто принаймні три-чотири рази на день", – продовжила лікар-стоматолог.

Якщо такої можливості немає, варто обрати ополіскувач для рота з освіжаючим ефектом або м'ятну жувальну гумку. А ще звернути увагу і на щітку, якою чистяться зуби – її щетинки мають бути досить жорсткі. Ними ж можна буде зняти наліт на язику та почистити щоки – це усуне бактерії, які часто є джерелом неприємного запаху. А ще людям, які страждають від неприємного запаху з рота, слід частіше проходити процедуру професійного чищення зубів у стоматолога. Ця процедура допомагає видалити зубний камінь і наліт – причини карієсу і неприємного запаху.

Що саме зумовлює наліт і кислий присмак у конкретному випадку, можна з'ясувати лише після обстеження і додаткових аналізів.

Зараз ви читаєте новину «Зуби треба чистити щонайменше 3-4 рази на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути