пʼятниця, 12 серпня 2011 15:48

Дівчина подовжила язик, щоб розмовляти корейською мовою

Дівчина подовжила язик, щоб розмовляти корейською мовою

Студентка Ріаннон Бруксбенк-Джонс з Ноттінгема завжди мріяла переїхати в Корею. Однак, почавши вивчати корейську, вона зрозуміла, що не може вимовляти деякі важливі звуки. Її дантист припустив: можливо, вся справа в невеликому язиці й аномально товстій і вкороченій вуздечці, пише The Daily Mail.

Після консультації з викладачем корейської мови та батьками дівчина вирішила піти на операцію, щоб подовжити язик.

Їй довелося пройти френектомію, яка передбачає здійснення надрізу на вуздечці язика під анестезією. На це в лікарів пішло всього 20 хвилин. Зараз язик дівчини приблизно на 1 сантиметр довший, ніж раніше. Вона констатує: проблема з вимовлянням слів майже відразу зникла, а на загоєння пішло два тижні.

Відхилення, з яким жила дівчина, називається анкілоглоссія. У дітей з даним розладом зустрічаються проблеми під час годування молоком матері. Наприклад, дитині важче притискатись до грудей (підвищується ризик травми соска), вона швидко стомлюється та відмовляється від молока.

З часом не виключені труднощі з вимовою, адже кінчик язика не піднімається на достатній рівень. В окремих випадках дитині нелегко облизувати губи, лизати морозиво, чистити зуби від їжі з допомогою язика. У дорослих же симптомом анкілоглоссіі є нездатність просунути язик над зубами нижнього ряду.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина подовжила язик, щоб розмовляти корейською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути