Столична народна лікарка і астролог 34-річна Марина Загрійчук впевнена, що харчуватися треба, враховуючи психологію і спосіб життя людини. Розробила методику харчування за типами темпераменту.
"Мало хто знає, що для кожного біоритму і способу життя підходить різна їжа, - розповідає Марина. - Після 7 років люди діляться на сов та жайворонків.
Совам треба обов'язково вечеряти, бо апетит у них пробуджується після обіду. Зранку краще пити соки, їсти кисломолочні продукти, не ігнорувати продукти, багаті вітаміном Е.
А от жайворонки зранку перетравлюють білкові страви набагато краще. Їм на сніданок можна з'їсти трохи м'яса, а вечерю зробити легкою. Сови лягають спати пізно, тому їм можна їсти навіть о 22.00. За умови, що поїдять не пізніше ніж за 3 години до сну".
Дослідження показали, що жайворонки схоплюють застуду набагато частіше за сов. Але сови ризикують отримати хроніку. Тому жайворонкам треба їсти продукти, що стимулюють імунітет. А совам складно пристосуватися до графіку, якщо треба рано вставати і йти на роботу в офіс. Через збій біоритмів порушується робота внутрішніх органів, може виникнути хроніка. Тому їм варто частіше перевірятися у лікарів.
Радить їсти й за типами темпераменту. Адже для кожного — своя система харчування. Холерикам і сангвінікам корисні маслини, гриби, родзинки. Користь їм принесуть зелений горошок, кабачки, бобові. З м'яса — курятина, гусятина, свинина. Сангвініки і холерики схильні сильно наїдатися. Саме вони найчастіше стають жертвами "швидких" дієт і таблеток для схуднення. Їм важливо не перевищувати норму харчів.
Меланхоліки, як правило, худі. Часто кидаються у крайнощі: знімають стрес поїданням м'яса.Меланхолік як "холодний" темперамент має їсти багато зігріваючої їжі, в основному теплі супи. Їм корисні зелений чай, чорнослив, мед. Із фруктів та овочів — абрикоси, вишні, буряк.
В організмі флегматиків домінує жирова тканина, обмін речовин у них повільний. Люблять солодке. Їм треба їсти продукти, що стимулюють роботу кишечника, найкраще підійде варений гарбуз із молоком, запечені овочі, гречка без спецій.
Коментарі