пʼятниця, 23 вересня 2011 05:30

Скасування переведення часу зменшить захворюваність

Автор: фото з сайта www.mederbis.com.ua
  Тетяна Євтушенко:  ”Через перехід часу збільшувалася кількість аварій на дорогах, суїцидальних настроїв”
Тетяна Євтушенко: ”Через перехід часу збільшувалася кількість аварій на дорогах, суїцидальних настроїв”

Кількість звернень до лікарень після скасування переходу на зимовий час зменшиться. Так вважає 36-річна Тетяна Євтушенко, лікар терапевт із медико-діагностичного центру "Медербіс". Рішення — вперше за останні 30 років не переводити час на годину назад — у вівторок ухвалила Верховна Рада.

— В організмі є певні біоритми, піки активності його систем. Переведення часу призводило до того, що людині активність своїх органів потрібно було підлаштовувати. Через це адаптивні механізми організму перенапружувалися. Наприклад, вегетативна нервова система чи судинна.

Які проблеми організму це створювало?

— Потерпали в основному люди, які мають нервові захворювання, перепади артеріального тиску, ендокринну чи судинну патологію. Перехід на інший біоритм призводив до збоїв в організмі, які у свою чергу могли викликати загострення хвороби. Або ж вона могла стати і хронічною. Із переходом на зимовий час збільшувалася кількість викликів лікарів до людей із судинними, неврологічними чи вегетативними кризами. Навіть спостерігали погіршення психічного стану пацієнтів. Від часових змін організм не отримував нічого корисного.

Реагували на переведення часу й здорові люди?

— Організм будь-якої людини все одно адаптовувався до цього процесу, але не завжди легко. Здорова людина також відчувала зміну, а хвора — тим більше, і її реакція могла бути непередбачуваною. Збільшувалася кількість травм на виробництві, аварій на дорогах, навіть суїцидальних настроїв.

Виходить, зараз ніяких проблем не буде?

— Так, бо організму не буде потреби підстроюватися під чужий біоритм. Він просто буде працювати, як і працював.

 

Лігу чемпіонів транслюватимуть о 22.45

Зі скасуванням переходу на зимовий час трансляція футбольних матчів Ліги чемпіонів починатиметься о 22.45, а не годиною раніше, як було.

Надої корів не зменшаться. Худобу годують за спеціальним раціоном із прийомом їжі у певну годину. При зміні часу графік збивався, тому молока отримували менше.

Збільшення витрат електроенергії буде несуттєвим і гостро не відчуватиметься. Економія від переходу на годину назад-уперед була мінімальною, адже сьогодні електрику найбільше використовують не для освітлення приміщень, а для роботи різних приладів та устаткування. До того ж немає такого електродефіциту, як колись.

 

Зараз ви читаєте новину «Скасування переведення часу зменшить захворюваність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути