середа, 31 липня 2013 12:08

Під час сексу на морі легко завагітніти

Під час сексу на морі легко завагітніти
Фото: zdorovia.com

Після початку курортного сезону у гінекологів і дерматологів з'являється більше пацієнтів. Про це кореспонденту Gazeta.ua розказала столичний гінеколог Тамара Бойко.

"Як правило через 2-3 тижні після відпочинку на морі у нас з'являється більше відвідувачів, - говорить Тамара Федорівна. – Найчастіше приходять із запаленнями, висипами і молочницею".

За словами лікаря, після курортного сезону зростає кількість абортів.

"Усіх жінок, які планують перервати вагітність, прошу добре подумати, - каже Тамара Федорівна. - Третину вдається переконати залишити дитину. Головне, аби у такий момент жінку підтримали родичі і друзі. Багатьом подружжям, які не можуть завагітніти, раджу їхати на море. Від зміни клімату організм починає працювати на результат з новими силами. 60 відсотків пацієнток повертаються з курорту уже вагітними".

Гінеколог каже, щоб уникнути небажаної вагітності, не варто займатися сексом у морі.

"У воді презерватив може легко зісковзнути. До того ж підвищується імовірність пошкодження латексу, - пояснює Бойко. – Треба бути обережними, коли кохаєтеся на березі. Часто у пориві пристрасті партнери не помічають комах у піску і камінців. Щоб не підхопити висипи та інші захворювання шкіри, перед тим, як плануєте романтичну ніч на березі моря чи океану, візьміть з собою плед або великий рушник".

За словами лікаря, і у воді, і на березі закохані ризикують підхопити інфекцію.

"Багато хто приходить, аби перевіритися на ВІЧ. Але інфікуватися можна не залежно від того, де ви кохаєтеся. Все залежить від партнера, який може бути переносником СНІДу чи інших венеричних хвороб. Де б не відбувався статевий акт, використовуйте презервативи", - радить Тамара Федорівна.

Зараз ви читаєте новину «Під час сексу на морі легко завагітніти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути