Ексклюзиви
середа, 07 квітня 2021 18:00

Визначили норму солодощів, яку можна з'їсти за день

Визначили норму солодощів, яку можна з'їсти за день
Дієтологи рекомендують зробити цукерки та інші солодощі "святковим блюдом". Фото: pixabay

Протягом дня не варто їсти більше ніж 50 г доданого цукру.

Водночас є багато фахівців, які рекомендують цю норму зменшити до 25 г, повідомляє Всесвітня організація охорони здоров'я.

Наприклад, порівнюючи, середня порція млинців містить 30 г цукру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переїдання та соцмережі не борються зі стресом, а загострюють

Треба контролювати кількість цукру і солодощів в раціоні. Старатися менше їсти кондитерських виробів і солодких газованих напоїв. Згідно з дослідженнями, частка кондитерських виробів і солодощів, присутня в харчуванні школярів, велика. Цю проблему спостерігають у всіх країнах. Відтак, батьки, вчителі та лікарі мають спільно боротись із тим, щоб діти їли менше солодкого. Важливо не заохочувати дітей солодощами.

Дієтологи рекомендують зробити цукерки та інші солодощі "святковим блюдом", яке можна дозволити собі 1-2 рази в тиждень, наприклад, на вихідних. Варто підшукати те, що можна їсти на заміну. Це можуть бути ягоди та фрукти, або несолодкі варіанти десертів - желе, мармелад або пастила. Треба дивитись на хімічний склад продукту і вміст у ньому цукру, а також простих вуглеводів.

Методи та ефект дієтичних обмежень при схудненні має знати кожен, хто їх застосовує. Найбільшою помилкою експерти називають те, що люди купують продукти з низьким вмістом жиру. Є думка, що вони корисні та є необхідним компонентом дієти для зниження ваги. Це неправильно, тому що часто для покращення смаку продуктів з низьким вмістом жиру виробники додають більше цукру.

Зараз ви читаєте новину «Визначили норму солодощів, яку можна з'їсти за день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути