субота, 20 жовтня 2012 06:02

Вінничанка робить авто із шоколаду
12

Вінничанка 40-річна Еллада Котанова робить вироби із шоколадних цукерок.

Займається справою два роки. Із солодощів робить авто, букети, шкільні приладдя, кораблі, ялинки, будильники тощо.

"Ще коли я вчилася у школі, у нас була дуже хороша вчителька по трудовому навчанню, яка навчила мене основам різних видів рукоділля. Ще щось я піддивилась у своєї доньки, яка займалась в художній школі"- розповідає жінка.

Першою роботою, з якої почалася творча діяльність Еллади став подарунок на день вчителя у вигляді корзинки із макаронів та букету квітів.

"Донька Олена зробила туди квіти із металопластику та двосторонього паперу, а я - корзинку під них із макаронів. Витратила на неї кілограм макаронів-трубочок, викладених в шахматному порядку. Фарбувала їх золотим спреєм, клеїла гарячим клеєм ".

Цукерки для своїх робіт Котанова бере лише в обгортках.

" Як правило, вибираю їх на свій смак, якщо у людини немає власних побажань. Ще ніхто не скаржився, що погані цукерки принесла. Єдиний раз подружка попросила зробити подарунок для чоловіка на день його народження, то принесла італійські цукерки, бо то були його улюблені."

Вироби із цукерок мають термін придатності.

"Тому, коли я роблю комусь виріб чи сама  приношу в якості подарунку, то зразу кажу, що годен він до такого-то місяця. Наперед цукерки закуповую тільки перед Новим роком, бо точно знаю, що будуть замовляти різні сувеніри. А влітку взагалі стараюсь не робити виробів із шоколадних солодощів, бо вони тануть. От  наприклад, за це літо я зробила лише два букети."

Для виготовлення одного шоколадного виробу Котанова витрачає в середньому 5-6 годин. Для основи використовує корзинки, різних видів пінопласт.

"Для прикрашання - все, що завгодно різноманітні папір та стрічечки, флористичну органзу та багато іншого. Для виготовлення корзинки із квітами беру флористичний папір, вирізаю пелюстки різної форми, і обклеюю їх навколо цукерками. Виходить цукерна квіточка. Середня ціна такої корзинки 150 грн."

Свої вироби Елада не продає, робить лише для власних подарунків, коли йде на якесь свято або на замовлення тільки добре знайомим родичам та друзям. Вартість виробів залежить від кількості витрачених матеріалів та цукерок.

"Це моє хобі, яке мене заспокоює та приносить мені задоволення. Коли просять для когось зробити, то питаю на яке свято, що за людина, що їй подобається, чим захоплюється. Тоді я пропоную варіанти, але в ході роботи можу трішечки щось змінити"

Найбільша кількість цукерок пішла на виготовлення глобусу.

"Подруга попросила зробити для сина у подарунок. Робила 4 години. Він повністю обклеєний цукерками. В основі — пінопласт. На нього витратила велику коробку "Вечірнього Києва" - це 32 штуки і більше кілограма "Моне"."

Вартість шоколадного авто складає 300 гривень. Для його виготовлення жінка витрачає 5 упаковок шоколаду.

Зараз ви читаєте новину «Вінничанка робить авто із шоколаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути