пʼятниця, 12 жовтня 2012 06:44

Вінничанка прикрашає тарілки каменями "Сваровські"
8

Вінничанка 25-річна Інна Семенець робить авторські аксесуари та оздоблює скляні вироби. Прикрашає пляшки, бокали, тарілки, вази, свічки та підсвічники, вази, аксесуари, декорує святкові столи. Займатися справою почала рік тому.

"Беру тільки вироби із "богемного" скла, бо воно хорошої якості та ніжне. Для оздоблення використовую фарби та всі підручні матеріали -  стрічки, бусинки, камінці Сваровскі чи звичайні, штучні квіти, ланцюжки - все що завгодно".

Вартість виробів залежить від матеріалів та кількості витраченого часу. Першою роботою Інни були пара весільних келихів.

"Робила їх три дні. На них нанесено 13 шарів фарби, - дістає із полиці широкої форми келихи на високих ніжках. - Прикрашені білими перлинами та розмальовані у рожеві троянди. Коштують 350 гривень, але як пам"ятку я їх не продаю. До тото ж зараз почала робити фужери більш практичні - на горлишку залишаю трохи незамальованого місця, щоб можна було з них і кожного дня пити".

Основна професія Семенець — дизайнер одягу. Оздоблення аксесуарів вважає своїм хобі. Наступною роботою після келихів стала розмальована овальної форми висока ваза, яку їй подарувала подруга.

"Спочатку я у неї запитала дозволу, чи вона не проти. На ній я зобразила нареченого і наречену, які танцюють. Теж її не продаю. Ця ваза і келихи мої улюблені вироби".

Інна робить, в основному, вироби на замовлення. Має кілька десятків постійних клієнтів. На весілля найчастіше замовляють пляшку шампанського та два келиха.

"Це стандартний набір. Вибираючи стиль, в якому буду прикрашати весільні аксесуари, крім всього іншого, дивлюсь на вбрання нареченої та нареченого. Наприклад, якущо сукня нареченої прикрашена червоними стрічками, то це має гармоніювати із аксесуарами. Обов'язково, як символ щастя має бути або пара голубів або маленькі фігурки молодят, квіти, оздоба із фатіну і перлин чи камінців. Але в першу чергу, питаю людей, на яку вони суму розраховують".

Середня вартість весільного набору 200 гривень пляшка і 250 гривень келихи.

"Ось цю тарілку робила 2 дні, - дістає золотого кольору квадратну тарілку, із зображенням янголів усередині. - Щоб всередині зробити емітацію хвильок використала подрібнену шкаралупу із яйця. Спочатку спеціально її сушила, а потім клеїла. Зверху все покрито фарбою, по бокам квіточки зроблені ліпкою. І зверху все закріплено лаком".

На дні народження найчастіше замовляють оздоблення посуду, пляшки із алкогольними напоями, вази.

"Нещодавно замовили у мене подарунок на хрестини. Я зробила люльку, янголят з крильцями із пір"їнок і маленького лелеку, який приніс дитину. На день ангела — розмальовану пляшку з янголами".

Кожен виріб дизайнера є екслюзивним.

"Ніколи не зроблю дві однакових речі. Коли приходить людина і хоче щось замовити, завжди питаю про те, для якої події це робиться, тематику свята, вподобання та хобі людини для якої все робиться, як вона виглядає і так далі. Бо все це має відображатися на виробі. Наприклад, для спокійної, ніжної, тендітної нареченої —  буду використовувати пастельні, ніжні кольори, прикрашу перлинами. Для вродливої, темпераментної, смаглявої брюнетки — яскраві, насичені фарби".

Який вигляд в кінці матиме виріб Інна сама ніколи не знає. Працювати любить вночі.

"Коли місто спить, тихо і ніхто тобі не заважає. Я можу не їсти, не пити годинами, запачкатись фарбами з голови до ніг, поки не закінчу роботу. Руки просто самі роблять і все. Якщо у людини є побажання, то я приблизно можу сказати, що буде. Але в точності, що вийде сама незнаю. Якщо немає, то орієнтуючись на інформацію про людину, віддаюсь своїи почуттям і просто творю".

Зараз ви читаєте новину «Вінничанка прикрашає тарілки каменями "Сваровські"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути