четвер, 11 березня 2021 13:01

Від випадіння волосся можуть врятувати деякі продукти

Від випадіння волосся можуть врятувати деякі продукти
Також причиною випадіння волосся може бути залізодефіцит. Фото: pixabay

У період зміни сезонів загострюється проблема випадіння волосся.

Цьому може запобігти їжа, яка містить багато мікроелементів і також покращує стан волосся загалом, запобігає ламкості, розповіла нутриціологиня Настя Лисиця.

Переважно волосся випадає через неправильне харчування та переходи на всілякі дієти, що спричиняють дефіцит корисних речовин. Є 2 основні елементи, які треба додати в раціон, щоб стан покращився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіння льону допомагає схуднути і має інші користі для організму - дослідження

Волосся на 95% складається одного конкретного білка – кератину. Він синтезується всередині організму з амінокислот, джерелом яких є їжа. Усі незамінні амінокислоти є в рослинних продуктах. Тому треба їсти бобові та цільнозернові крупи – у перших багато лізину, але мало метіоніну, у других – навпаки. Разом вони дають точно такий же повноцінний білок, як у тваринних продуктах.

Також причиною випадіння волосся може бути залізодефіцит. У ВООЗ кажуть, що таку проблему мають близько 40% жінок. Якщо не їсти червоне м'ясо 3-4 рази на тиждень, і бути не впевненими у якісній рослинній заміні, не приймати добавки, то волосся випадатиме. Усім жінкам, незалежно від того, як вони харчуються, потрібно контролювати рівень заліза: здавати аналізи раз на пів року - ОАК і феритин - вживати добавки під час критичних днів, стежити за тим, щоб джерела заліза були в раціоні щодня.

Білок і залізо містяться в одних і тих же продуктах, що й вітаміни групи В, цинк та інші речі, які так необхідні для красивого волосся. Це бобові, цільнозернові крупи, горіхи, насіння.

Красиве волосся часто залежить від догляду за ним. Іноді в ході турботи можна допускати помилки і не здогадуватись про них. Однією з таких помилок є неправильно обрані засоби для догляду. Шампунь має бути за типом шкіри. Бальзами, маски, термозахист – відповідно до самої волосини. Ще одна проблема, коли ці засоби наносять неправильно. Наприклад, бальзам і маски не слід давати безпосередньо на шкіру голови та високо на волосся. Ці засоби про догляд саме за волосиною, а потрапивши на шкіру, можуть нашкодити.

Зараз ви читаєте новину «Від випадіння волосся можуть врятувати деякі продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути