Ексклюзиви
понеділок, 30 липня 2012 14:27

У босоніжках на танкетці ноги здаються худішими
5

Фото: Фото: Анна Усік

Киянка Валентина Олексіюк скуповується на розпродажах у столичних бутиках. За 1 тис. грн купила босоніжки на танкетці, балетки і дві сукні.

"15 липня у мене було день народження, - каже дівчина. - Мама і чоловік не знали, що мені купити, тому подарували гроші. Я почекала, поки у магазинах ціни знизять у півціни. За босоніжками на високій танкетці марила ще з травня. Не купувала, бо вони тоді коштували 799 гривень. А тепер 399".

Продавець одного з взуттєвих магазинів на Хрещатику виставляє на вітрини нові цінники на взуття. Більшість моделей на високій танкетці.

"Взуття на танкетці купують найбільше, бо воно буде модним ще й в наступному році, - каже консультант Марина. - Такі туфлі та босоніжки зручні, не викривляють ходу. Це ідеальний варіант для дівчат низького росту. Тепер вони можуть не мучитися на високих підборах, а йти упевнено і виглядати вищими. Висока платформа полегшує ходу, навіть якщо у босоніжку окрім неї є ще й високий каблук".

Киянка Анастасія просить у продавця-консультанта принести рожеві босоніжки на платформі під плетену солому. Але таких 39 розміру уже нема.

"Несіть 38 і 40, може, якраз на мене налізуть", - просить Настя.

"Це маломірки. 38-й точно буде замалий, а 40-й, може, якраз вам по нозі".

Босоніжки коштують 199 грн, замість 399. Продавець спускається у підвальне приміщення-склад. Повертається з порожніми руками.

"40 розмір теж уже забрали. Залишились тільки 36 і 37, - розводить руками. - Хоч взуття на високих підборах і платформах найчастіше купують дівчата низького зросту і з маленьким розміром ноги. Високі комплексують таке взувати. Тому постійно залишаються великі розміри".

У літній гардероб просто необхідно мати туфлі на високих стійких підборах або танкетці. У цьому переконаний стиліст Андрій Крикота.

"Платформа чудова альтернатива підборам. Водночас вона вдало доповнює їх і полегшує ходу. Ніжки на танкетці здаються худішими та стрункішими, тому краще одягати до них міні-сукні або спідниці до колін. Джинси і штани варто потримати у шафі до холодів".

За словами стиліста, це взуття пасує як молодим жінкам, так і літнім.

"Танкетка виконує одночасно функції підошви і каблука. Вона товщає до п'яти. У зоні носка стає тоншою", - пояснює Андрій.

Товщина танкетки може бути різною — від 1 до 7 см. Танкетку виготовляють із каучуку, пробки, деревини.

"Дизайнери в цьому році обтягують танкетку замшею і натуральною шкірою. Для гламурного образу дівчині раджу обирати туфлі на лакованій танкетці, прикрашені стразами. Вийшли з моди танкетки, обтягнуті тканиною", - зауважив стиліст.

Зараз ви читаєте новину «У босоніжках на танкетці ноги здаються худішими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути