Нерідко люди заїдають стрес, особливо висококалорійною їжею.
Водночас є категорія людей, котра навпаки, не їсть нічого, розповіла нутриціологиня Юлія Макаренкова в Instagram.
За її словами, це можна пояснити тим, що відбувається викид норадреналіну, через що блокується апетит. Якщо ж він збільшується й людина починає неконтрольовано їсти солодке, то впав рівень дофаміну, а солодка їжа - це спосіб його підняти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали фрукт, який позбавляє целюліту
Фахівчиня радить у такій ситуації їсти тверді продукти: яблуко, моркву, селеру, топінамбур, редис.
Також важливо їх ретельно пережовувати. Жування знижує рівень кортизолу в слині та зменшує відчуття тривоги. Жування може підняти настрій через посилення викиду серотоніну.
Стрес ще і впливає на травлення. Щоб йому допомогти, варто добре пережовувати їжу, під час їди забувати про стрес. Процес вживання їжі ма тривати принаймні 20 хв.
Упродовж дня не варто їсти понад 50 г доданого цукру. Водночас є багато фахівців, які рекомендують цю норму зменшити до 25 г. Наприклад, порівнюючи, середня порція млинців містить 30 г цукру.
Коментарі