понеділок, 15 березня 2021 12:21

Ставте банки і фотографуйте їжу: назвали 10 ефективних способів для схуднення

Автор: pixabay.com
  Назвали 10 дієвих способів для схуднення
Назвали 10 дієвих способів для схуднення

Виснажливі тренування і "катування" голодом є найкатегоричнішими способами схуднення. Проте існують й інші ефективні методи. На перший погляд, вони видаються дивними, проте не менш дієві, ніж різноманітні дієти, пише Elle. Отож, що потрібно робити, щоб позбутись зайвих кілограмів.

1. Ставте банки
Маються на увазі ті банки, якими лікувались років 30-40 тому і які надовго залишали на тілі червоні плями. Виявилось, цей давній метод китайської медицини сприяє зниженню ваги: ​​на спині зосереджені енергетично точки, які відповідають за спалювання жирових відкладень. До речі, такий спосіб схуднення практикують Ґвінет Пелтроу і Дженніфер Еністон.

2. Розвивайте нюх
Якщо хочеться їсти, то просто понюхайте банан, яблуко або листя перцевої м'яти. Дослідження показують, що ці запахи здатні "обдурити" наш мозок. А якщо ще й випити склянку теплої води, вона розслабить стінки шлунку і зніме м'язовий спазм, від якого "смокче під грудьми". Тому м'ятний чай без цукру - ідеальна альтернатива перекусу.

3. Пов'яжіть стрічку на талію

Цей трюк передається француженками з покоління в покоління. Придбайте красиву шовкову стрічку і носіть її під одягом. Тільки пов'яжіть її не надто туго. Так ви контролюватимете ступінь наповненості шлунку. А як бонус - навчитеся рівно тримати спину за обідом.

4. Снідайте легко
Починайте день з легких страв. Ідеально, якщо це будуть свіжі овочі та трохи фруктів. Так організм отримує необхідну йому енергію, але не витрачає її на перетравлення їжі, а дозволяє нам провести продуктивний робочий день і з легкістю "дожити" до обіду. Взагалі не снідати та переїдати вранці - це 2 однакові крайнощі, які порушують ритм роботи нашого організму.

5. Не вечеряйте на самоті

Чим поживніший продукт, тим більше часу йому потрібно присвятити: так насичення може наступити швидше, ніж ви закінчите їсти. Невипадково французи так люблять довгі вечері в хорошій компанії. Насолоджуйтеся всім - і їжею, і спілкуванням.

6. Фотографуйте їжу

Учені вважають, що фотографуючи страви й приділяючи чимало уваги якості фото або фільтрів для його обробки, ми починаємо посилати в мозок сигнали про насичення. До того ж при уважному розгляді світлини можна помітити зайві шматочки сиру в салаті або надто сильно просмажені шматки м'яса. Словом, ця звичка здатна значно підвищити якість того, що ви їсте. А ще завдяки таким фото легше вести щоденник харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як створити ідеальну талію: 5 дієвих вправ

7. Харчуйтеся при хорошому освітленні

У ресторанах заведено запалювати свічки не тільки для того, щоб створити романтичну атмосферу, а й щоб стимулювати вас замовити більше. Приглушене світло гальмує сигнали про насичення, які організм подає в наш мозок. При поганому освітленні ви менш схильні вивчати те, що відправляєте в рот, а це додатково знижує відчуття задоволення.

8. Постеліть на стіл синю скатертину

Вчені припускають, що ми схильні з'їдати на 33% менше, коли опиняємося в оточенні посуду і предметів меблів темно-синього кольору. А блакитні відблиски на стравах надають їм менш апетитний вигляд.

9. Повісьте в кухні дзеркало

Або ж наклейте на холодильник дзеркальну плівку. Спотворені обриси власного тіла, які ви бачитимете, перш ніж потягнутися за шоколадною пастою або черговим бутербродом, змусять вас 10 разів подумати.

10. Пийте перед сном олію

Одне з головних правил детоксу від Ґвінет Пелтроу: кожен день випивати перед сном 2 ложки оливкової олії холодного віджиму. Це очищає печінку і покращує вивід жовчі.

Насіння льону має сильний вплив на організм та зміцнення здоров'я, зокрема травлення. Часто в раціоні людини бракує клітковини. Доросла людина в середньому отримує всього 15 г харчових волокон на день при рекомендованих 25 г для жінок і 38 г для чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Ставте банки і фотографуйте їжу: назвали 10 ефективних способів для схуднення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути