понеділок, 05 грудня 2011 14:42

Щоб очистити організм від токсинів, не паліть і відмовтесь від обіду

Щоб очистити організм від токсинів, не паліть і відмовтесь від обіду

Харківський гастроентеролог Софія Юрченко, 38 років, розповідає, як за 1 день вивести із організму шкідливі речовини і оздоровитися.

Киньте курити. Це — найкраще, що ви можете зробити для очищення організму від яду і токсинів. За 8 годин утримання від цигарок нормалізується рівень кисню у крові.

Зранку випийте склянку питної води. Добре, якщо вода буде перед цим очищена фільтром. Гаряча вода з лимоном підбадьорить і допоможе прокинутися. Вранці після сну в крові зазвичай найвища концентрація токсинів, а рідина допомагає розчинити і вивести їх.

Випийте розторопшу. Вона прискорює обмін речовин і очищує печінку від токсинів. Порошок розторопші можна запити тією ж гарячою водою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гранат корисно їсти людям з ожирінням

Перед сніданком з'їжте 2 чайні ложки насіння льону. Його можна придбати в аптеці без рецепту. 2 ложки насіння достатньо, щоб змастити слизову оболонку шлунку. Дія масла буде корисніша, якщо його з вечора замочити у воді. Гливка маса змащує слизову оболонку шлунку, знімає запалення і покращує травлення.

Приготуйте низькокалорійний сніданок. Найкраще підійде кефір та мюслі із сухофруктами.

Через 20 хвилин після сніданку випийте зелений чай. Раджу зелений або трав'яний чай – вони допоможуть стабілізувати рівень цукру в крові, заспокоять і пом'якшать запалення в шлунку.

Приблизно о 16 годині відпочиньте. В день очищення організму краще не обідати. Подихайте за системою йогів. У положенні сидячи розітріть мочки вух – це стимулює енергетичні крапки. Зробіть декілька коротких вдихів і видихів через ніс. Витягніть руки на рівні плечей. Постійте у такому положенні, через 2 хвилини вдихніть і підніміть руки над головою, з'єднавши долоні. Зробіть глибокий видих, витягніть розслаблені руки уздовж тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Квашена капуста покращує роботу шлунку і допомагає схуднути

Випийте склянку соку пирію. Він продається в аптеках. Сік пирію містить ензими, які сприяють травленню. А бета-каротин активує імунну систему, підвищує опірність організму інфекційним хворобам. Через кілька хвилин можна відчути живильну енергію, які надає сік.

Приготуйте і з'їжте вітамінізований салат. Відваріть на пару 200 г суцвіть капусти броколі і 120 г зеленого горошку. Обдайте холодною водою, додайте 40 г нарізаного авокадо, 20 г насіння, 100 г нарізаного огірка, 100 г натертої бринзи і подрібненої зелені петрушки та м'яти. Заправте лимонним соком і оливковим маслом. У цьому салаті багато солей фолієвої кислоти, які відновлюють енергетичний баланс.

Зараз ви читаєте новину «Щоб очистити організм від токсинів, не паліть і відмовтесь від обіду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути