Кінець літа і початок осені - це пора яблук. Фрукти безумовно корисні як для фігури, так і для організму загалом.
Але не всім людям їх можна їсти, розповіла дієтологиня Марина Аплетyн.
Про яблука мають забути ті, в кого алергія на кісточкові плоди, за словами експертки. Також вони можуть погано вплинути на людей з гастритом чи іншими проблемами шлунку.
"Якщо в людини є гастрити, ерозивні гастрити або інші запальні процеси шлунково-кишкового тракту, фруктова кислота може негативно відбитися на стані. Крім того, яблучна шкірка має досить жорстку консистенцію і також може подразнювати слизові " , – сказала дієтологиня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що додавати в каву, щоб зменшити негативний вплив кофеїну
Але люди із такими проблемами можуть запікати яблука. Так фрукти стають менш кислотними, м'якшими та безпечнішими. Крім того, термічна обробка збільшує кількість клітковини в цьому продукті.
Дієтологи дедалі частіше наполягають на тому, що варто їсти більше овочів. Вони насичують організм вітамінами, дають мінерали, як-от залізо, магній, фосфор, кальцій, калій. Овочі та фрукти містять органічні кислоти та ефірні олії.
Коментарі