субота, 05 жовтня 2013 12:29

Шкіряні дивани поступилися місцем канапам з кольоровими подушками
7

Фото: Фото: Анна Усік

Дизайнер Оксана Максименко допомагає киянам робити ремонт в оселі і оздоблювати приміщення після ремонтних робіт.

"Якщо хочете, щоб оселя виглядала стильною кілька років, не купуйте меблі на розпродажах, - радить Оксана Олексіївна. – Меблева мода дуже капризна. За зниженими цінами продають дивани, стінки і ліжка з попередніх сезонів. Модні тенденції на цьому ринку змінюються мало не щороку. Головне відчути, що саме вам потрібно: правильно підібрати комфортну модель, врахувати, щоб вона вписалася в інтер'єр і приносила вдома користь".

За словами дизайнера, найважче обрати диван, який служитиме кілька років.

"За кордоном на купівлі диванів не зациклюються. Там їх міняють часто, бо канапа – це улюблене місце і в італійців, і в американців, і у французів. Сюди запрошують присісти гостей, на ній ласують піцою і пивом у п'ятницю. Тому вони швидко зношуються і втрачають свій вигляд. Українці, купуючи канапу, надіються, що вона служитиме понад 10-15 років. Марно сподіватися, що вона буде прикрашати вашу оселю вже через 2 роки".

Максименко каже, що на сайтах, де продають вживані меблі, найбільше диванів.

"Щоб диван радував, його треба змінювати кожні 3-4 роки. Можна продати старий, докласти грошей і купити нову модель, - радить дизайнер. – Зараз у моді малиновий і вишневий кольори. В оселі з сучасним ремонтом в стилі техно пасуватимуть салатовий, синій і стальний. Втратила свій авторитет стара добра класика. Консерваторів теперішня мода на дивани шокує. У меблевих салонах чим ядовитіший колір дивану, чим найдивніша його форма чи тканина, з якої пошиті подушки, тим він і дорожчий".

Як зауважила дизайнер, м'які меблі стали низькими та об'ємними.

"Форма дивану стала більш функціональною. Більшість кутових канап мають продовгувату форму, щоб господар міг прилягти біля телевізора чи присісти, витягнувши ноги. У більшість моделей вмонтовані бари, відкидні полиці і підноси, світильники і нічники. Знайшли себе канапи без форми. Їх тепер не обов'язково ставити вздовж стіни. Вони можуть прикрасити інтер'єр навіть якщо стоятимуть посеред кімнати. Не втратили популярності подушки оригінальної форми та кольорів".

Киянин Вадим Рожкевич торгує диванами 12 років. На замовлення доставляє канапи з семи меблевих фабрик в Україні. Каже, шкіряні дивани поступилися місцем канапам з кольоровими подушками.

"Шкіряні дивани були популярними на початку 2000-х, - говорить Вадим Миколайович. – Тепер якщо їх і купують, то лише в офіси. Більшість замовників шукають або практичний диван-книгу, на якому можна і прийняти гостей, і поспати уночі. Або оригінальний диван, що прикрасить кімнату та доповнить інтер'єр".

Зараз ви читаєте новину «Шкіряні дивани поступилися місцем канапам з кольоровими подушками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути