Організму шкодять і нестаток солі, і його надлишок.
Дефіцит солі може спричинити головні болі, запаморочення, зниження тиску, пише newsyou.
Фахівці радять, що найголовніше - це знати міру. Безпечна кількість солі - 7 г на добу.
Краще обирати йодовану, тому що на наших теренах у людей його бракує.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтологиня назвала три найшкідливіші харчові звички
Йодована сіль має короткий термін зберігання, а на відкритому повітрі мікроелемент швидко випаровується. Тому морська сіль стане ще кращим варіантом, бо містить більше мікроелементів, а також речовини, що утримують йод.
Деякі продукти провокують набряки. Фахівці радять відмовитися від них у період спеки. Оскільки сидячий спосіб життя - це одна з причин набряклості, то потрібні правильне харчування й активність. Щоб боротися з набряками, варто відмовитися від цукру й молочних продуктів.
Коментарі