Ексклюзиви
вівторок, 19 липня 2016 17:00

Шість порад від фахівця, як уникнути ранніх зморшок

Шість порад від фахівця, як уникнути ранніх зморшок

Після сну на обличчі часто з'являються нові глибокі лінії-зморшки. Через якийсь час вони зникають та шкіра розгладжується. Звичка неправильно спати в майбутньому може привести до появи справжніх зморшок. Про це стверджує Дебра Джаліман, доктор медичних наук, дерматолог з Нью-Йорка. З роками шкіра втрачає колишню еластичність. Складки після сну на обличчі розгладжуються все гірше. Лікар ділиться простими рекомендаціями про те, як запобігти появі цих зморшок.

Спіть на спині

Якщо ви спите на животі або на боці, виникає постійний тиск обличчя на подушку. Це призводить до появи складок на обличчі. Привчіться спати на спині.

Оновлюйте наволочку

Бавовняні наволочки створюють тертя об шкіру під час сну, особливо коли ви мимоволі ворочаєте головою. Можна замінити бавовняні наволочки шовковими або атласними. Вони слизькі, тому не так сильно натирають ніжну шкіру обличчя.

Спробуйте ретинол

Ретинол - це речовина, похідне від вітаміну А. Вона покращує стан шкіри, стимулюючи вироблення колагену. Ттаким чином запобігаючи появі зморшок. Можете використовувати спеціальні креми, до складу яких входить ретинол.

Зволожуйте шкіру

По-перше, споживайте достатню кількість рідини. По-друге, користуйтеся зволожуючими масками.

Замініть крем на лосьйон

Нічні креми мають насичену структуру. Вони обтяжують шкіру та мимоволі сприяють появі зморшок під час сну. Замініть нічний крем лосьйоном для шкіри

Отримуйте повноцінний сон

Якщо ви спите менше семи годин на добу - ваша шкіра не встигає відновлюватися. Сон — це одна з головних процедур для омолодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як очистити обличчя від шрамів: чотири домашніх способи

Зараз ви читаєте новину «Шість порад від фахівця, як уникнути ранніх зморшок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути