субота, 17 березня 2012 20:07

Ромашковий чай і масаж з лавандовим маслом рятують від безсоння

Ромашковий чай і масаж з лавандовим маслом рятують від безсоння

В наш час люди дуже зайняті, мають купу справ протягом дня і ввечері. Заснути дуже складно, особливо якщо людина й перед сном продовжує обдумувати якісь проблеми, - впевнена столичний психолог Уляна Прокопенко. - Треба дотримуватися елементарних правил, і тоді засинати й висипатися буде легко.

Склянка теплого молока з медом за 15 хвилин до сну заспокоїть нерви і викликає сильну сонливість. Снодійне краще не пити взагалі. Від нього треба повністю відмовитися.

Жінки мають привчити себе перед сном пити вишуканий напій — ромашковий чай з ложечкою меду або тростникового цукру. Аромат ромашки заспокоїть і розслабить. Головне на час пиття напою перестати хвилюватися і відкласти усі невирішені питання до наступного дня. Якщо любите гарний посуд, краще наливати чай у незвичайну чашку — це додасть настрою.

Заведіть порядок, щоб ніхто з родини не докучав вам своїми проблемами і вимогами ввечері. Нехай і з роботи вам не дзвонять, бо після робочого дня ви маєте повне право виділити кілька годин лише для себе.

Непогано допомагає заснути масаж стоп з ароматичним маслом лаванди. Добре, якщо такий масаж зробить ваш коханий. Але цю розслаблюючу процедуру легко можете виконати й самі.

Корисно прийняти теплу, але не гарячу ванну з відваром ромашки або кореню валеріани.

Перед сном не дивіться телевізор. Новини чи фільм нададуть вам додаткову інформацію, яку ви будете потім довго обдумувати. А це заважатиме заснути. Інколи незначна інформація так сильно впливає на людину, що вона не може заснути всю ніч. Тим більше, у вечерніх передачах рідко показують щось приємне і легке. Почитайте книгу. А якщо не можете жити без екрану, подивіться легку комедію або пізнавальний фільм про природу.

Слід пам'ятати, що спокійний глибокий сон дає не лише енергію на наступний день. Повноцінний відпочинок рятує від апатії, заспокоює нерви і нормалізує стан душі.

 

Зараз ви читаєте новину «Ромашковий чай і масаж з лавандовим маслом рятують від безсоння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути