Ексклюзиви
середа, 23 вересня 2009 11:03

Вчені пояснили, чому дітям важко засинати

Вчені пояснили, чому дітям важко засинати

Обстеживши 591 7-річну дитину, вчені встановили, що чим активніші діти вдень, тим швидше вони засинають вночі, а чим більше часу дитина проводить у спокої, тим довше у неї триватиме період засинання.

За словами керівника дослідження, д-ра Ed A. Mitchell з Університету Окленда (Нова Зеландія), проблеми із засинанням у дітей шкільного віку мають місце майже в кожній шостій сім"ї. Результати дослідження підкреслюють, що фізична активність корисна не тільки для профілактики хвороб серця і судин, контролю ваги і загального оздоровлення, але і для гарного сну.

Рівень фізичної активності дітей д-р Mitchell і його колеги оцінювали за допомогою спеціального приладу, який діти повинні були носити на поясі 24 години в добу. Як показали вимірювання, більшість дітей засинали в межах 26 хвилин після того, як лягали в ліжко. Причому, чим більше рухалась дитина вдень, тим швидше вона засинала вночі.

"Ми підрахували, що 1 година енергійної діяльності (такої, як біг) скорочує час засинання на 6 хвилин", - говорить Mitchell. "Діти схильні швидше до імпульсної активності по типу "побігав - постояв - ще побігав", - додає учений, - а не до постійної, як роблять дорослі, наприклад, коли займаються в спортзалі".

У свою чергу, кожна година спокою подовжувала час засинання дитини на 3 хвилини. Крім того, з"ясувалося, що діти, які легко засинають, сплять довше, і навпаки.

"На щастя, труднощі із засинанням не були пов"язані з іншими проблемами із здоров"ям", - уточнює д-р Mitchell, - хоча брак сну, як показують дослідження, може сприяти ожирінню.

За матеріалами likar.info

Зараз ви читаєте новину «Вчені пояснили, чому дітям важко засинати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути